Premijer liga

Pep Gvardiola posle Arsenala: Zaslužili smo gol, sudija imao razloga da produži toliko dugo utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 11:55
Pep Gvardiola i Mikel Arteta AP Photo/Dave Thompson
Pep Gvardiola i Mikel Arteta

U derbiju kola Premijer lige, fudbaleri Mančester sitija i Arsenala, inače, glavnih pretendenata za šampionsku titulu, odigrali su 2:2 u jednoj uzbudljivoj utakmici, gde su "građani" do boda stigli u dubokoj nadokadi.

Iako je Siti imao čak 77 odsto posed lopte, Arsenal je sve do 96. minuta imao aktivan rezulat, da bi snove "tobdžija" raspršio Džon Stouns golom u zastavnom vremenu. 

Utiske posle utakmice sumirao je trener "građana" - Pep Gvardiola.

"Zaslužili smo da damo gol. Nijednog trenutka nismo gubili kontrolu, sudija je imao razloga da produži sedam minuta, to se dešava, mečevi su se igrali i duže, bili smo svedoci toga i prošle sezone. Tako je, kako je. Imali su plan, nije lako igrati protiv ekipe koja se konstatntno brani, i sve čestitke Arsenalu, jer su se branili tako kompaktno, pravili blokove, nema šta da se kaže za njihovu igru", rekao je Gvardiola i dodao: 
 


"Na kraju, kreirali smo dovoljno šansi što nije lak posao u takvim oklnostima. Oni su dosta vremena proveli ležeći na travi, mi smo sve vrijeme bili u igri, bili stalno na lopti, na kraju smo imali sreće da dam gol na samom kraju iako je moralo ranije, iako smo zaslužili ranije."

Iako je Siti odigrao utakmicu na visokom nivou, nisu izostale kritike engleske javnosti, što se nije dopalo španskom stručnjaku.

"Tokom sezone možete da kažete ovo je "loša sezona". Međutim, neprihvatljivo mi je kada neko za jednu utakmicu napiše "ovo je sramota, katastrofa". Ne to je samo 90 minuta kada je možda protivnik bio bolji. Imam utisak da svi žele da se ovaj klub ugasi, da nestane sa lica Zemlje. Meni je žao, ali mi smo još uvek tu i pobjeđujemo zato što imamo mnogo više boljih dana nego naši rivali", rekao je Pep.

Mančester siti zadržao se na vrhu Premijer lige gde ima po bod više od najbližih pratioca - Liverpula i Aston Vile.

Standings provided by Sofascore