Premijer liga

Gundogan o pozivu koji Gvardiola nije mogao odbiti: Bio sam nervozan, ali je sve prošlo super

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 20:00
Ilkaj Gundogan za vreme svog prvog mandata u Sitiju Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Ilkaj Gundogan za vreme svog prvog mandata u Sitiju

Prilično nesvakidašnja situacija desila se ovog leta na relaciji Barselona - Mančester. Nije toliko bio neobičan povratak Ilkaja Gundogana na "Etihad", koliko je zapravo čudan bio način na koji je prelazak nemačkog fudbalera i Siti bio organizovan. Naime, svima je već poznato da je veznjak turskog porekla lično "okrenuo" broj Pepa Gvardiole i pitao ga da li bi prekaljeni trener razmotrio da primi svog "odbeglog sina". Može se reći da je sve završeno dobro jer ne samo da je Pep bio oduševljen idejom, već je i Gundogan pomogao Barsi i rasteretio budžet odricanjem od isplaćivanja astronomske plate. 

Sada se nekadašnji igrač Borusije oglasio i u intervjuu za Dejli Mejl govorio o svojoj godini u Kataloniji, ali i o famoznom pozivu koji je promenio sve. 

"Lepo mi je bilo u Barseloni. Sve na stranu, igrao sam za jedan od najvećih klubova na svetu. Ostvario sam jedan od dečačkih snova: da nosim Barsin grb na grudima. Možda kada ljudi pogledaju na tu sezonu pomisle da je bila neuspešna, jer nismo osvojili trofeje i iz tog ugla gledano, to je tačno. Ali, ako pogledate kako smo igrali, osvojili smo 85 bodova, samo tri manje nego godinu ranije kada je klub osvojio titulu. I imali smo za rivala veoma jaki Real", istakao je Gundogan u intervjuu za Dejli Mejl.

 

 

Kaže, nije mu žao što je tih godinu dana proveo na "Nou Kampu".

"Za mene je privilegija igrati za Barselonu. Možda bi sve bilo drugačije da su bile druge okolnosti. Teško iskustvo, ali u isto vreme fantastično. Ne žalim ni zbog čega".

Ipak, priznaje Gundogan da je bio nervozan kada je došao u situaciju da pozove Pepa Gvardiolu i pita ga ima li za njega mesta nazad u Sitiju.

"Kada sam bio siguran da bi povratak u Siti bio najbolja opcija za mene, pozvao sam Gvardiolu. Bio sam vrlo nervozan pre tog poziva, ali sve je prošlo super. Moj odnos sa Pepom je uvek bio dobar, ali nikada ne možeš da znaš kakva je situacija, kako će neko drugi reagovati. On mi je odmah rekao da kada bi sve bilo samo do njega, već sutra bismo sve završili", dovršio je Nemac.