Premijer liga

Erling Haland efikasniji od preostalih 19 klubova Premijer lige

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

18.09.2024 18:11
Erling Haland je u fantastičnoj formi Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Erling Haland je u fantastičnoj formi

Na pitanje ko je najefikasniji tim u prva četiri kola Premijer lige, odgovor je prost Mančester siti. Ali, nije pogrešan ni - Erling Haland. Napadač Mančester siti je na četiri meča postigao devet od 11 golova šampiona Engleske i efikasniji je od preostalih 19 klubova najjače lige na svetu!

Najviše mu "preti" Čelsi sa osam golova, Liverpul i Aston Vila su postigli po sedam, Arsenal, Njukasl, Brajton, Brentford i Totenhem po šest. Siti je bez Halanda na deobi 18. mesta sa Ipsvičom i sa dva postignuta gola, a najneefikasniji je Sautempton sa jednim pogotkom.

 

 

"Da li me Erling iznenadio? Objasniću, ja sam za 11 sezona u karijeri postigao 11 golova, a Haland na četiri meča devet. On može u narednoj utakmici da izjednali moj skor. Ne znam šta bih vam još nešto rekao o tome", istako je Pep Gvardiola.

 

 

Haland je treću godinu zaredom u dresu Sitija sezonu otvorio golom, pretprošle je u prvih devet mečeva u osm bio strelac sa ukupno 15 golova, prošle je je u prvih šest kola upisao osam, a ove sezone u četiri čak devet! Čelsiju je dao jedan, Ipsviču i Vest Hemu po tri, Brentfordu dva.

Nije pogodio u finalu UEFA Lige šampiona 2023. iako je bio najbolji strelac elitnog takmičenja te sezone, a večeras će protiv Intera imati šansu za "popravni". Norvežanin je postigao do sada 41 gol na 39 mečeva.

 

 

Gol - mašina.