Premijer liga

Mančester siti slavi Halanda, Lukićev Fulam prokockao prednost u poslednjem minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 18:00
Erling Haland, dvostruki strelac za "građane" Tanjug/ AP Photo/Scott Heppel
Erling Haland, dvostruki strelac za "građane"

Ko bi drugi, ako ne Haland. "Zaledio" je Visa igrače Mančester sitija, ali visoki Norvežanin, sa dva gola "oživeo" svoj tim. Na krju Mančester siti -  Brentfordom 2:1.

Loše su krenuli fudbaleri Mančester sitija u duelu sa Brentfordom. Još se publika nije smestila na stadion "Etihad", a gost je već zatresao mrežu domaćeg tima. 

Visa je iskoristio grešku odbrane Mančester sitija i posle dvadesetak sekundi glavom je dsmstio loptu u mrežu. Već u 10. minutu mogli su gosti i do drugog gola. Posle konrnera, Kolins je odlično šutirao u donji levi ugao, već su počeli da slave igrači Brentforda, ali je Edertson čudesno intervenisao i spasio "građane". 

Kad se šanse ne iskoriste sledi kazna. De Brujne je fantastično u šesnaestercu Brentforda pronašao Halanda. Ostao je sam viskoki Norvežanin, koji je šutirao iz okreta i pogodio za 1:1. 

Nije se dugo čekalo na drugi gol. Mat udva poteza. Ederson je fantastično iz svog šesnaesterca našao Erlinga Halanda, koji se u 32. minutu fantastično oslobodio svog čuvara i u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju, bez problema rešio ovu situaciju za 2:1.

U drugom poluvremenu Gvardiola je na teren Rodria i Gvardiola, dok su iz igre izašli Luis i Kovačić. Naastavili su "građani" ofanizvu, a pravo je čudo šta je sve odbranio golman gostiju, posle šutev Griliša u 68. i Halanda u 69. minutu koji je poslao pravu bombu pod prečku  Brentforda. Probao je potom ii Voker sa distance u 71. minutu, međutim i ova lopta otišla je malo iznad prečke.

Savinjo je zatim pokušao u 77. minutu, međutim i ta lopta je završila pored stative. Imao je Haladn priliku za het-trik u 80. minutu, ali je pogodio stativu. Sve je lepo uradio De Brujne, Norvežaninu je preostalo samo da sprovede loptu u mrežu, ipak nije mu se dalo.

Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Fulam je slavio protiv Vest Hema na domaćem terenu, a od starta je u domaćem timu bio i srpski reprezentativac Saaša Lukić. 

Ništa se specijalno nije dešavalo sve do sredine prvog dela igre kada je Emil Smit Rou dodao loptu od Raula Himeneza. Meksikanac se našao u šesnaestercu gostiju, a zatim je šutirao u donji levi ugao i pogodio za 1:0. 

Do kraja prvog dela igre Adam Traore je šutirao sa ivice šesnaesterca, ipak na odmor su domaći otišli samo sa golom prednosti.

U nastavku utakmice Vest Hem je krenuo na sve iili ništa kako bi što pre stigao do izjednačenja, ipak odbrana Fulama je odlično reagovala u svim situacijama. Boven je pokušao u 60. minutu, ali je golman domaćih zabeležio lganu odbranu.

Do kraja utakmice Fulm nije uspeo da sačuva mrežu. Kada se očekivao kraj utakmice Deni Ings je iskoristio pad koncentracije domaće odbrane, šutirao je precizno i lopta je završila uz desnu stativu u mreži za 1:1 u petom minutu nadoknade. 

 

Izuzetno zanimljivo bilo je i naa utakmici između Kristal Palasa i Lestera. Džejms Vardi doveo je u prednost goste, i sa minimalcem "lisice" su otišle na odmor. A, onda su u nastavku utakmice viđena dva gola za dva minuta. Prvo je Lester došao do drugog gola zahvaljujući Maavidiju, koji je zakucao loptu u rašlje. 

Ipak, slavlje gostiju bilo je kratkog daha. Trejsi Mičel je bio asistent, a Mateta je sproveo loptu u mrežu. Morali su da pričekaju na slavlje domaći igrači, ali je posle VAR provere, gol priznat - 1:2.

Domaći tim je uspeo da dođe izjednačenja u drugom minutu nadoknade. Koudi je napravio prekršaj za penal, a siguran sa bele tačke za 2:2 bio je Mateta.

 

Premijer liga, 4. kolo

subota

Sautempton - Mančester junajted 0:2 (0:2)
/De Liht 35, Rašford 41/
Brajton - Ipsvič 0:0 
Mančester siti - Brentford 2:1 (2:1)
/Haland 20,32 - Visa 1/
Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0)
/Hadson Odoi 72/
Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0)
/Himenez 24 - Ings 90+5/
Kristal Palas - Lester 2:2 (1:0)
/Mateta 47, 90+2 - Vardi 21, Mavididi 46/
Aston Vila - Everton 18.30
Bornmut - Čelsi 21.00 


nedelja

Totenhem - Arsenal 15.00 (A1P)
Vulverhempton - Njukasl 17.30 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore