Premijer liga

Povratak na pobednički kolosek: Prvenac De Lihta u dresu Junajteda i slavlje "crvenih đavola" u Sautemptonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 15:26
Igrači Mančester junajteda slave pobedu u Sautemptonu AP Photo/Alastair Grant
Igrači Mančester junajteda slave pobedu u Sautemptonu

Posle dva uzastopna poraza, fudbaleri Mančester junajteda vratili su se na pobednički kolosek u Premijer ligi, gde su u sklopu 4. kola takmičenja danas savladali Sautempton u gostima, slavivši rezultatom 3:0 (2:0), golovima Markusa Rašforda, Matijasa de Lihta i Alehandra Garnaća.

Bio je to 400. poraz Sautemptona u Premijer ligi, koji je postao četvrti klub u istoriji kome je tako nešto pošlo za rukom, a ujedno i četvrti u aktueloj sezoni, gde se uz Everton nalaze na začelju tabele bez osvojenog boda.

Nakon dva vezana poraza od Brajtona (1:2) i Liverpula (0:3), Erik ten Hag spremio je svoje igrače za gostovanje na "Sent Meris" stadionu, a "crveni đavoli", poučeni lošim iskustvom iz prethodnog meseca, od starta su pristupili utakmici na pravi način i bez većih problema, stekli kapitalnu prednost već u finišu prvog poluvremena.
 


Valja napomenuti da je Sautempton imao šansu da povede u prvih 45 minuta iz penala, ali je golman Junajteda Andre Onana odbranio udarac Kamerona Arčera, što je itekako uticalo na dalji tok susreta.

Do kraja utakmice Sautempton je pokušavao da se vrati i uhvati priključak, ali je stamena odbrana Junajteda bila na nivou i nije dozvolila nikakvo iznenađenje. 
 


Posle takmičenja u EFL Kupu, Mančester junajted 21. septembra gostuje Kristal Palasu, dok će Sautempton istog dana dočekati Ipsvič.

Premijer liga, 4. kolo

subota

Sautempton - Mančester junajted 0:2 (0:2)
/De Liht 35, Rašford 41/

Brajton - Ipsvič 16.00 (AS3)
Mančester siti - Brentford 16.30 (A1P)
Aston Vila - Everton 18.30 (A2P)
Liverpul - Notingem Forest 16.00 (A3P)
Bornmut - Čelsi 21.00 (AS1)
Fulam - Vest Hem 16.00 (AS2)
Kristal Palas - Lester 16.00 (AS4)

nedelja

Totenhem - Arsenal 15.00 (A1P)
Vulverhempton - Njukasl 17.30 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore