Premijer liga

Mikel Arteta neće iz Arsenala, a neće ni "tobdžije" da ga puste: Potpisan novi ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 11:27
Mikel Arteta; španski fudbalski trener, ostaje na klupi Arsenala Guliver/AP Photo/Alastair Grant
Mikel Arteta; španski fudbalski trener, ostaje na klupi Arsenala

Mikel Arteta seo je pre nepunih pola decenije na trenersku klupu Arsenala, a s nje neće mrdati najmanje do leta 2027. godine. Na koliko je oročen produžetak saradnje španskog stručnjaka i engleskog kluba, pošto je prethodni ugovor trebalo da istekne sledećeg leta. 

Nekadašnji pomoćnik trofejnog Žozepa Pepa Gvardiole, od početka prvog samostalnog angažmana, baš u stručnom štabu "tobdžija", u međuvremenu je svim silama pokušavao da prekine dominaciju svog bivšeg šefa i Mančester sitija, ali je oba puta stizao samo do zvanja viceprvaka Premijer lige

 

 

Međutim, upravi londonskog kluba je i to bio dovoljan razlog da na vreme osigura ostanak čoveka, čija postavka igre i fudbalski stil nailaze na opšte simpatije, ne samo navijača Arsenala. Pogotovo što je uspeo da ga dovede do trofeja FA Kupa, dva pobednička pehara Superkupa i vrati u Ligu šampiona. 

Arteta je i igrački vezan sa sadašnjim klubom, jer je baš u njemu završio igračku karijeru 2016. godine, igrajući prethodno za Barselonu, Everton, Real Sosijedad, Glazgov Rendžers i Pari Sen Žermen.