Premijer liga

Arsenal, možda, plati visoku cenu poslednje pobede Norveške u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2024 13:30
Martin Odegard, fudbaler Arsenala, potencijalno teže povređen na meču Norveške Guliver/AP Photo/Frank Augstein
Martin Odegard, fudbaler Arsenala, potencijalno teže povređen na meču Norveške

Klubovi i njihovi treneri nisu baš najsrećniji kada im fudbaleri odsustvuju zbog obaveza u reprezentacijama, jer to pojačava rizik od povreda, pa bi tako Arsenal mogao da plati visoku cenu pobedu Norveške nad Austrijom u njenom poslednjem meču u novom ciklusu Lige nacija. 

Ukoliko se ispostavi da je Martin Odegard teže povređen, a bojazan ljudi iz engleskog velikana izazivaju njegova izmena, odnosno napuštanje terena u bolovima i suzama, u 67. minutu utakmice drugog kola B divizije. 

 

 

Potencijalno veliki problem za kapitena selekcije sa severa Evrope i standarnog veziste "tobdžija" uzrokovan je njegovim duelom s Kristofom Bamgertnerom, odnosno lošim doskokom na levom nogu, jer mu je tom prilikom stradao zglob. 

Ako dodatna dijagnostika potvrdi crne slutnje to će biti snažan udarac za igru Arsenala, jer je bivši fudbaler madridskog Reala, Vitesea, Real Sosijedada, Hernvena... važna karika u terenskom lancu aktuelnog vicešampiona Premier lige. 

Od početka nove sezone elitnog ranga engleskog fudbala odigrao je sva tri meča, odnosno bio akter remija s Brajtonom, a pre toga pobeda u mečevima sa Aston Vilom i Vulverhemptonom.