Premijer liga

Virdžil van Dajk srećan na "Enfildu", hoće novi ugovor sa Liverpulom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 15:30
Virdžil van Dajk i Mohamed Salah u zagrljaju AP Photo/Dave Thompson
Virdžil van Dajk i Mohamed Salah u zagrljaju

Iako su se ovog leta, uslovno rečeno, "otimali" oko Virdžila van Dajka iz Saudijske Arabije, kapiten holandske reprezentacije odbio je sve unosne ponude sa Dalekog istoka, jer je odlučio da ostane u Liverpulu.

Budući da sa engleskim klubom Van Dajk ima ugovor do leta naredne godine, pravo je vreme da se produži saradnja i obezbedi obeštećenje za klub ili razgovara o drugim ponudama iz Evrope.

Ipak, kako je od 2018. godine nezameljiv šraf u odbrani "redsa" i još uvek ima ambicija u Evropi, Van Dajk voleo bi da ostane na "Enfildu" još barem dve sezone, što je nedavno potvrdio i za tamošnje medije.

"Želim da predvodim Liverpul i Holandiju i naredne dve godine. Razmišljao sam o svemu, naročito posle eliminacije od Engleske u polufinalu EP. Primili smo gol od Engleske u poslednjem minutu, posle tog meča bio sam mnogo razočaran i pun emocija. Možda je tada izgledalo da je to možda moj poslednji meč u reprezentaciji Holandije. Međutim, posle EP sam otišao na odmor sa porodicom, a sve se na kraju sredilo", rekao je između ostalog Van Dajk, koji je navodno spreman da razmotri druge opcije tokom zimskog prelaznog roka ako ne dobije novi ugovor.

Tanjug/AP Photo/Danial Hakim

 

 

Podsetimo, iskusni defanzivac, koji je u julu napunio 33 godine, odigrao je 273 utakmica za Liverpul i postigao 23 gola, dok je u nacionalnom dresu zabeležio 75 nastupa.