Premijer liga

Čelsi je najskuplji tim na svetu: "Plavci" vrede 1,28 milijardi evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 12:43
Fudbaleri Čelsija Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbaleri Čelsija

Engleski Čelsi u ovom trenutku ima najskuplji sastav na celom svetu, a uz njega još samo dva kluba, i to oba iz Premijer lige imaju igrački kadar čija vrenost prevazilazi milijardu evra.

Prema pisnaju specijalizovanih sajtova, igrački kadara londonskih "plavaca" zbirno vredi 1,280.000.000 evra, a na tu listu su uključeni i igrači sa B liste i oni koji se nalaze na pozajmici, ali su ugvoorm vezani za ekipu sa "Stamdford bridža".

 

 

To ne samo da je najskuplji tim ove sezone, već najvrednija ekipa u istoriji fudbal, jer nikada nijedan klub nije imao igrače čija vrednost je veća od Čelsijevih prvotimaca.

Na listi 10 najskupljih timova ove sezone nalazi se još šest ekipa iz Premijer lige, a Mančester junajted (1,03 milijardi) i Mančester siti (1,01 milijardi) su jedini koji su probili brojku od milijardu evra.

Četvrta pozicija na ovoj listi bogataša pripada Arsenalu sa 798 miliona evra vrednim timom, Totenhem je na petom mestu sa 787 miliona, PSŽ sa 772 zauzima šestu pozicju, iza jega je Liverpul sa 735 miliona, zatim sledi aktuelni šampion Evrope Real Madrid sa 720 miliona, Njukasl ima tim vredan 683 miliona, a na desetom mestu je Juventus čiji prvotimci vrede 626 miliona evra.