Premijer liga

Nemoguće ga je zaustaviti, ni pištoljem: Pep Gvardiola fasciniran novom goleadom Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 09:32
Erling Haladn, fudbaler Mančester sitija, drugi put u sezoni trostruki strelac na meču Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Erling Haladn, fudbaler Mančester sitija, drugi put u sezoni trostruki strelac na meču

Prošla su tek tri kola Premijer lige, a nestvarni Erling Haland ima već šest golova na svom kontu, jer je posle pogotka Čelsiju i tri neodbranjiva šuta u pobedi nad Ipsvičom, novim het-trikom praktično sam pobedio Vest Hem

I toliko, po milioniti put, oduševio svog trenera Žozepa Pepa Gvardiolu, da je Španac našao orginalan način da definiše neverovatnu dominaciju Norvežanina u sudaru s protivničkim defanzivama. Plus pohvali za dodani rad na sebi. 

 

"Erling je nezaustavljiv. Ne postoji stoper koji ga može zaustaviti. Ni s pištoljem i svi to znaju! Ove sezone je unapredio svoju igru u svim segmentima. Nakon treninga ostaje dodatnih 20 minuta ili pola sata. Prošle sezone to nije ni jednom napravio. Srećni smo zbog het-trika, ali on je u ovoj utakmici bio uključen u igru. Nije izgubio nijednu loptu i odigrao je neveroatno, ne samo s loptom, nego i odbrambeno i napadački bez nje. Zaista sam zadovoljan", blista od sreće trofejni stručnjak sa klupe aktuelnog prvaka Engleske. 

Halandu je ovo treća sezona na Ostrvu, nakon transfera iz Borusije Dortmund. U prvoj je dao 52 gola na 53 meča, a drugoj bio strelac 38 puta na 45 utakmica, oba puta osvojivši naslov najefikasnijeg premijerligaškog igrača.