Premijer liga

Čelsi pozajmio Džejdona Sanča, a Arsenal - Rahima Sterlinga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 08:56
Rahim Sterling ostao je u Londonu, samo promenio klub Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Rahim Sterling ostao je u Londonu, samo promenio klub

Džejdon Sančo je napustio Mančester junajted i otišao na pozajmicu u Čelsi, dok je Rahim Sterling dres Čelsija zamenio onim crvenim gradksog rivala Arsenala. Ovo su bile, za Engleze, dve poslednje "bombe" završenog letnjeg prelaznog roka u Premijer ligi.

Odlasci Sanča i Sterlinga nisu iznenađenja, je su obojica bila precrtana u svojim klubovima, ali izbor novih sredina svakako jesu. Menadžer Arsenala Mikel Arteta je tek prekjuče, bar po pisanju medija, počeo da razmatra da li mu i zašto treba Rahim Sterling. Procenio je da za napad na titulu mora da ima još jednog krilnog napadača i sve je odrađeno brzinski.

"Neverovatan je osećaj doći u Asrenal, veoma sam uzbuđen što se vraćam u klub o kome sam sanjao u detinjstvu. Kad sve sagledam, mogu da kažem da je ovo perfektan scenario za mene", istakao je Sterling posle dolaska na "Emirate" na pozajmicu.

Zanimljiv detalj iz Sterlingove biografije je da je kao talentovan klinac bio skautiran od strane Arsenalove akademije, ali da je njegova majka smatrala da je bolje da ne odrasta u Londonu već u Liverpulu, pa je to bio razlog što je iz KPR otišao u akademiju kluba sa Enfilda.

Dolazak Džejdona Sanča iz Mančester junajteda u Čelsi je i veće iznenađenje. Tražili su ga uglavnom klubovi van Ostrva, a doveo ga je Čelsi na pozajmicu uz klauzulu otkupa za oko 25 miliona funti narednog leta.

Za brzonogog napadača dolazak u Junajted 2021. godine nije bilo srećno rešenje, na 83 meča upisao 12 golova i šest asistencija. Čelsi ima veliki broj igrača na krilnim pozicijama, videćemo gde ga Enco Mareska vidi u timu.