Premijer liga

Ne mogu da dočekam... : Federiko KIjeza na putu u svoj novi klub Liverpul

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 15:00
Federiko Kijeza, fudbaler Juventusa, prelazi u Liverpul Guliver
Federiko Kijeza, fudbaler Juventusa, prelazi u Liverpul

Italijanski fudbaler Federiko Kijeza dogovorio je svoje uslove iznenadnog transfera iz Juventusa u Liverpul i čeka još da dva kluba utanače preostale detalje njihove saradnje u ovom slučaju, odnosno da prođe lekarske preglede i potpiše spremljen papir. Presrećan što će deo karijere provesti baš u Engleskoj i baš u svlačionici višestrukog prvaka Evrope.

Već se oprostio od crno-belih iz Torina i, na rastanku sa "starom damom", objasnio kako se oseća što napušta najtrofejniji klub u Italiji i postaje član crvenih, s ogromnim brojem navijača širom sveta.  

"Veoma sam srećan i ne mogu da dočekam da postanem novi igrač Liverpula. Moja porodica i ja smo vrlo srećni. Zahvalio bih se Juventusu i njegovim navijačima, oduvek su bili posebni za mene. Sada je vreme za Liverpul!", poručio je Kijeza.

 

 

Sve to pošto je novi trener Tijago Mota, odmah po dolasku "precrtao" reprezentativca Italije, a ovaj se dao u potragu za novim klubom. Nije dugo čekao, a dočekao je po svoj prilici bingo.

Ukoliko se brzo adaptira na nove saigrače i ostrvki fudbal, jer je on druga dimenzija u odnosu na Seriju A i umeo je da "proguta" i mnogo veće zvezde. Uglavnom, pred ponosom Omladinske škole Fiorentine je najveći izazov u karijeri.

U 26-godini krilnog veziste, s finim iskustvom igranja i za nacionalni tim. Njegov transfer trebalo bi da košta oko 13 miliona evra, uz odgovarajuće procente za Juve od sledeće prodaje.