Premijer liga

Kijezin kofer zapakovan: Barselona ne može, ali Liverpul može

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 08:53
Federiko Kjeza čeka rasplet Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Federiko Kjeza čeka rasplet

Federiko Kijeza je u istom danu čuo lošu i dobru vest od menadžera: Barselona je odustala od transfera jer ne može da garantuje da će ga  registrovati do 1. septembra, ali je zati Liverpul pokazao interesovanje da ga potpiše.

Menadžeri krilnog igrača Juventusa rade sve kako bi njihov klijent našao klub do 1. sepetembra. Transfer u Barselonu bio je "već viđen", ali Katalonci ni pored toga što su pozajmicama rasteretili budžet nisu ga oslobodili ni za Danija Olma, a kamoli za Kijezu.

Liverpul je imao Kijezu negde na radaru posle UEFA EURO 2021. godine, ali se ubrzo sjajni krilni igrač povredio i vratio na teren posle godinu dana. Engleski klub nema potrebu za novim krilnim igračima, ali kako sportski direktor kluba Ričard Hjuz voli da kaže "ponašaćemo se oportunistički ako budemo mogli".

To u prevodu znači da interes za Kijezu lako može pretvoriti u transfer iako klub ima petoricu krilnih napadača: Mohameda Salaha, Luisa Dijaza, Kodija Gakpa, Dijega Žotu i Bena Doaka. Ali, kako reče Hjuz, ako postoji šansa i ne remeti ništa - zašto da ne. Mo Salah ipak ide narednog leta, Kjeza bi mogao da bude zalog za budućnost. Baš kao što je i jučararšnji potpis golmana Georgija Mamardašvilija iz Valensije za narednu sezonu.