Premijer liga

Nije vreme za priču o parama, još igram iz ljubavi: Alison Beker objasnio neodlazak u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 13:33
Alison Beker, golman Liverpula, ne želi još da juri za velikim novcem Guliver
Alison Beker, golman Liverpula, ne želi još da juri za velikim novcem

Alison Beker mogao je i ovog leta da ode u Saudijsku Arabiju i basnoslovnim ugvorom s nekim od nekih najjačih tamošnjik klubova obezbedi ne samo svoju decu nego i praunuke, ali je izabrao da ostane na gol liniji Liverpula.

Čuvar mreže engleskog velikana objasnio je medijima zbog čega je odbio sve ponude i ostao na "Enfildu", odakle su se put pomenute arapske zemlje, nove fudbalske Meke, uputuli slavni liverpulovci poput Hendersona, Fabinja i Firmina. 

"Želim ispoštovati svoj ugovor ovde ili sklopiti novi. Zaista sam srećan. Moja porodica je srećna, takođe. Nikada nisam došao do tačke da govorim o parama, ali kada čujete o brojevima koje drugi igrači dobijaju, pomalo ste privučeni. To je normalno", kazao je Alison.

Golman reprezentacije Brazila stigao je među "crvene" pre šest godina, u transferu iz Rome, a s prethodnim trenerom Jirgenom Klopom uspeo je da osvoji toliko čekanu titulu prvaka Engleske i bude šampion Evrope. I nije se zasitio. 

Prema njegovim rečima još ima puno toga što želi uraditi sa Liverpulom, ali ne isključuje mogućnost da ga u dogledno vreme napusti i zapuca daleko od Ostrva, gde fudbalski gastajbajteri odlaze namamljeni zovom novca. 

"Na kraju krajeva, fudbal igram iz ljubavi, to je stvar koju volim raditi, ali to je naša profesija i želimo maksimalno iskoristiti godine koje imamo. Mislim da sam lično tome otvoren za to, ali ne sada. Sada nije vreme. Dok još imam ugovor ovde, biću maksimalno fokusiran. Ako je u interesu kluba da me proda, onda će to biti drugačije", objasnio je 31-godišnji Alison.