Premijer liga

Pep Gvardiola aplaudira trostrukom strelcu u pobedi Sitija: Neverovatne brojke Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 20:10
Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, dobio pohvale trenera Gvardiole Guliver/AP Photo/Dave Thompson
Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, dobio pohvale trenera Gvardiole

Mančester siti upisao je danas nova tri boda u tek započetoj odbrani titule, a to što je savladan Ipsvič najveće zasluge idu Erlingu Halandu, strelcu čak tri od četiri gola povratniku u Premijer ligu - 4:1. 

Napadaču kog ceni ceo svet, a posebno njegov trener Žozep Pep Gvardiola, koji je posle meča imao potrebu da još jednom javno pohvali robusnog, ali dovoljno pokretljivog i pre svega efikasnog Norvežanina. 

"On je veoma pouzdan sa penala. Asistirao je za drugi, fantastičan reći gol. Prošle sezone se mnogo mučio, posebno na početku. Osećao je umor i imao problema sa povredama većinu vremena. Odmarao je ovog leta, nije bio na Euro i to je unelo dobre vibracije. Brojke su neverovatne", priznaje strateg šampiona Engleske. 

 

 

Halandu je ovo bila čak deseta utakmica u kojoj je tri puta savladao golmana rivalske ekipe, od kako je došao iz Borusije Dortmund. Od čega sedmi put u Premijer ligi, pa su u takvoj konkurenciji ispred njega samo Serhio Aguero (12), Alan Širer (11), Robi Fauler (9), te Hari Kejn, Tjeri Anri i Majkl Oven sa po osam.

Haland je sada na petom mestu izjednačen sa Vejnom Runijem, a kako ima još godina i godina ugovora ostaje mu dovoljno vremena da prešiša sve na navedenoj listi i uđe po još jednom osnovu u istoriju PRL.