Premijer liga

Ipsvič poveo protiv Mančester sitija, pa isprovocirao gnev Halanda: Totenhem surovo po Evertonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 17:57
Fudbaleri Mančester sitija, proslavljaju jedan od golova protiv Ipsviča Tanjug/AP Photo/Dave Thompson)
Fudbaleri Mančester sitija, proslavljaju jedan od golova protiv Ipsviča

Fudbaleri Mančster sitija nastavljaju tamo gde su stali prošle sezone, pa su tako vezali drugu pobedu u odbrani šampionskog znamenja, minule nedelje protiv Čelsija a danas u sudaru sa Ipsvičom - 4:1 (3:1), za novu brutalnu poruku konkurenciji u engleskoj Premijer ligi.  

Istina, morali su da se vade iz ranog minusa, kada su izgubili loptu u napadu, pa iskontrirani, a samjuel Smodiks jednom dalekom, niskom, ne baš brzom, ali dovoljno preciznom loptom digao, u sedmom minutu, bacio u delirijum malobrojne navijače gostujućeg tima. 

To kao da je isprovociralo gnev domaćina, pa je četa Žozepa Pepa Gvardiole krenula da mrvi rivala i smrvila ga je očas posla. Brzopotezna goleada krenula je u 12. minutu, kada je Erling Haland iskoristio penal, pošto je Dejvis prethodno oborio Savia, a sudije iz VAR sobe uz pomoć video tehnologije procenile da se faul desio u kaznenom prostoru.

Onda je "palicu" preuzeo Kevin de Brujne (14), uz veliku krivicu golmana Ipsviča. Odugovlačio je s predajom lopte, pa je pod pritiskom izgubio, a kako je Belgijanac sve lepo ispratio ostalo mu je samo da izvrši rutinsku "egzekuciju".

Na kraju je Haland još jednim pogotkom istakao kandidaturu za najboljeg strelca PRL 2024/25, pošto što je savršeno ispratio let jedne dubinske lopte, dočekao je na levom krilu, ušao u 16 metara i udarcem iskosa ubio ono malo nade protivnika da može do senzacionalnog "skalpa".

 

 

 

 

Pokušali su Norvežanin da već do kraja prvog poluvremena napune mrežu izazivača, koji se branio rukama i nogama, ali nisu uspeli. U nastavku su imali još manje prilika za ubedljiviji trijumf, ali je jedna ipak poslužila za materijalizaciju apsolutne dominacije u posedu tokom cele utakmice.

Voljom i umećem, a koga bi drugog nego, čudesnog Halanda. Zgrabio je loptu u gužvi, okrenuo se i poslao teledirigovanu "strelu" za konačnih 4:1 samo 120 sekundi pre regularnog toka očekivane "igre mačke i miša", jer su teren delili branilac titule i povratnik u ostrvsku elitu. 

 

 

Totenhem je bio još suroviju prema Evertonu, isprativši ga sa svog terena sa četiri "komada", pošto su Son dva puta, a Bisuma i Romero po jednom demonstrirali razliku u kvalitetu i mogućnostima dva tima. 

 

Premijer liga, 2. kolo

subota

Brajton - Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Velbek 32, Pedro 90+5 - Dialo 60/

Kristal Palas - Vest Hem 0:2 (0:0)
/Souček 67, Bouven 72/

Fulam - Lester 2:1 (1:1)
/Rou 18, Ivobi 70 - Fes 38/

Mančester siti - Ipsvič 4:1 (3:1)
/Haland 12. pen, 16,  88, De Brujne 14 - Smodiks 7/

Sautempton - Notingem Forest 0:1 (0:0)
/Gibs Vajt 70/

Totenhem - Everton 4:0 (2:0)
/Bisuma 14, Son 25, 77, Romero 71/

Aston Vila - Arsenal 18.30 (AP1)

nedelja

Bornmut - Njukasl 15.00 (AP3)
Vulvs - Čelsi 15.00 (AP1)
Liverpul - Brentford 17.30 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore