Premijer liga

Brajton i Hirceler su sjajni: Posle Evertona, "precrtan" i Junajted

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 15:30
Proslava gola fudbalera Brajtona Tanjug/Gareth Fuller/PA via AP
Proslava gola fudbalera Brajtona

Uvodni meč u 2. kolo Premijer lige nije mogao da bude bolji. Intenzivan, sa dosta trčanja i prilika na obe strane. Bilo je i prečki, stativa, poništenih golova, na kraju i pobednika.

Brajton – Mančester junajted 2:1 (1:0)!

Slavni klub sa "Old Traforda" srušen je u petom minutu nadoknade vremena. Domaćin je pokazao veću energiju u finišu i to iskoristio kada se već činilo da pobednika neće biti. Potpuno je odbrana Junajteda zaboravila na Žoaa Pedra, kome je posle sjajnog centaršuta ostalo samo da se pokloni na drugoj stativi i svom timu donese veliku pobedu.

Fabijan Hirceler stigao je u Brajton 15. juna kao najmlađi trener u istoriji Premijer lige. Tridesetjednogodišnji Nemac debitovao je pobedom na gostovanju u Liverpulu, gde je Everton poražen 3:0, a na svom "Falmeru" se navijačima predstavio još jednim izuzetnim izdanjem.

"Galebovi" igraju dobro, strpljivo, precizno i dovoljno efikasno. Baš kao i u 32. minutu, kada je Karou Mitoma pobegao po strani, odigrao u sredinu, a Dani Velbek sa par metara samo skrenuo loptu u mrežu svog nekadašnjeg kluba. Silovito je Brajton počeo drugo poluvreme, ređali su se napadi, bilo je i velikih prilika, ali ništa od toga nije sputalo goste.

Amad Dialo je imao dosta sreće u 60. minutu, kada se njegov šut odbio od igrača u plavo-belim dresovima i završio u golu. Koliko su tada bili miljenici fortune, toliko nisu tačno deset minuta kasnije. Sve su dobro uradili fudbaleri Mančester junajteda, postigli su i gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. Garnaćo je šutirao u prazan gol, ali je lopta pogodila u koleno Zirkzea koji je po inerciji nešto ranije počeo da uklizava.

Vrlo lako je i Junajted mogao da ponese u Mančester čitav plen, ali je on ostao u Brajtonu.  

Premijer liga, 2. kolo

subota

Brajton - Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Velbek 32, Pedro 90+5 - Dialo 60/

Kristal Palas - Vest Hem 16.00 (AS2)
Fulam - Lester 16.00 (AS3)
Mančester siti - Ipsvič 16.00 (AP2)
Sautempton - Notingem Forest 16.00 (AS6)
Totenhem - Everton 16.00 (AS1)
Aston Vila - Arsenal 18.30 (AP1)

nedelja

Bornmut - Njukasl 15.00 (AP3)
Vulvs - Čelsi 15.00 (AP1)
Liverpul - Brentford 17.30 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore