Premijer liga

Luis Zečević, mladi fudbaler Arsenala, pričao o Srbiji i otkrio: Tečno govorim srpski, zahvaljujući mami, učinio sam svoju porodicu ponosnom!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 17:20
Luis Zečević, biser Srbije koji stasava u Arsenalu FSS
Luis Zečević, biser Srbije koji stasava u Arsenalu

Veliki biser srpskog fudbala kali se u Arsenalu. Luis Zečevic Džon, igrač rođen 2008. godine već je igrao za kadete Srbije, a nema sumnje da će biti u budućnosti jedan od igrača na koje će i selektor A reprezentacije moći da računa.

Zečević je za klupski sajt pričao o tome kako je počeo da trenira fudbal, korenima, Srbiji, Arsenalu i željama za budućnost.  

 

 

"Tata me je povukao u sport kada sam imao četiri godine. Vremenom me je inspirisao Sadio Mane. Svidela mi se njegova igra, završnica i brzina. Išao sam u školu kralja Alfreda u Barnetu. Tu je fudbal bio glavni sport, a bavio sam se i atletikom, sprintom, skokom uvis", rekao je Luis Zečevic Džon.

Osvrnuo se zatim reprezentativac Srbije i član "tobdžija" na prve fudbalske korake. 

"Prva ekipa za koju sam igrao bio je Regents Park. Tu sam počeo sa šest godina i zadržao se do svoje 11. godine. Na Gothia kupu 2019 godine sam se proslavio. Postigao sam 21 gol u šest utakmica. Na turniru bilo je nekoliko pobeda od 7:0 i 6:0, a igrao sam sam godinu dana starijim igračima".

Volim fotografiju 

Imao je priliku mladi igrač da se okuša kao fotoreporter slikajući zvezde prvog tima Arsenala..

"Bilo je zanimljivo videti te stvari iza scene. To je novo iskustvo za mene. Od malena sam imao interesovanje za fotografiju. Zahvaljujem se čelnim ljudima Arsenala što su mi omogućili taj doživljaj", istakao je Luis Zečević Džon.

A, onda je došao i poziv iz Arsenala.

"Deca trenera mlađih kategorija "tobdžija" Pera Mertezakera su u to vreme išla u moju školu. Nemac me je video kako igram za školski tim. Kontaktirao je moju mamu i rekao da dođem u trening kamp Arsenala".

U početku mali Luis Zečevic Džon, bio je impresioniran onim što vidi, ali se trudio da ostane skoncentrisan na trening. 

"Arsenal je veliki klub. Iako sam bio fizički napredan za svoje godine, prelazak među "tobdžije" bio je ogroman korak. U početku sam imao tehničkih problema, ali u klubu su mi pomogle da se prilagodim".

Sa Arsenalom je pomenuti igrač obišao ceo svet, a kako ističe jedna zemlja mu je posebno interesantna. 

"Amerika. Na toj turneji sam blistao. Mreže sam rešetao kao od šale, a mogu se pohvaliti dobrim učinkom i u Francuskoj, Španiji, Brazilu, Portugalu i Nemačkoj".

Logično usledio je i ugovor sa Arsenalom, posle sjajnih igara.

"Bio sam prijatno iznenađen kada sam saznao da ću potpisati stipendijski ugovor. Moji roditelji su me uvek podsticali da se zalažem za stipendiju, očekujući velike stvari ako maksimalno iskoristim svoje sposobnosti".

Usledio poziv za reprezentaciju Srbije.

"Predstavljati Srbiju na nivou mladih bilo je neverovatno. Tako sam učinio svoju porodicu ponosnom. Tečno govorim srpski, zahvaljujući mami. Ona mi je rekla da bih morao da govorim srpski u bakinoj kući, tako da zapravo nikad nisam imao izbora! Moj otac je Dominikanac", zaključio je mladi igrač Arsenala.