Premijer liga

Bajčetić traži minute: Pozajmica u Seltu realna opcija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 20:00
Fudbaler srpskih korena, Stefan Bajčetić, rođen je u Galiciji Tanjug/AP Photo/Jon Super
Fudbaler srpskih korena, Stefan Bajčetić, rođen je u Galiciji

Fudbaler Liverpula, Stefan Bajčetić, prilično se visoko kotirao kod nekadašnjeg stratega Jirgena Klopa. Nemac ga je polako gurao u vatru, a svojevremeno je igrač srpskih korena postao i najmlađi nebritanski debitant u istoriji "redsa". 

Za vreme provedeno na "Enfildu", Bajčetić je uspeo da sakupi 22 nastupa, ali je onda došlo do promene na klupi, i poziciju vodećeg stratega je zauzeo Arne Slot. S obzirom da je mladi fudbaler španske reprezentacije dosta dugo imao probleme sa povredom, nekadašnji stručnjak Fejenorda smatra da bi za njega pozajmica bila najbolja opcija, kako bi se vratio u formu i postao konkurent za mesto u Liverpulu.

"Moramo uzeti u obzir da Stefan nije igrao godinu, godinu i po dana. Kada je mlad igrač toliko odsutan, potrebno je dati mu vreme da se vrati u ritam. Video sam od njega nekoliko dobrih poteza, ali i nekoliko situacija u kojima je pogrešio jer nije reagovao dovoljno brzo. To je normalno posle duge pauze, potrebne su utakmice da bi igrač rastao i vratio se u formu, ali zadovoljan sam sa onim što sam video tokom njegovih pola sata u igri", izjavio je Slot posle nedavne pripremne utakmice sa Betisom.

 

 

Navodno, za njegove usluge je zainteresovana Selta iz Viga, što je regija u kojoj je Bajčetić rođen, i gde je ujedno i napravio prve fudbalske korene. 

Bajčetić je u Liverpul došao upravo iz Betisa, januara 2021. za oko 300.000 evra. Povratak kući moglo bi da bude odlično mesto da povrati samopouzdanje nakon pauze i uđe u ritam koji bi mu doneo novu šansu na "Enfildu".