Premijer liga

Berge u Fulamu, Bobi Klark napustio Liverpul i otišo u Salcburg

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 14:20
Sander Berge, novi igrač Fulama Profimedia
Sander Berge, novi igrač Fulama

Dosadašnji fudbaler Liverpula Bobi Klark potpisao je ugovor sa Salcburgom do 30. juna 2029. godine, saopštio je danas austrijski klub.

Klark (19) je u Liverpul stigao 2021. godine, a pre toga je igrao za Njukasl i Birmingem. On je prošle sezone odigrao 12 mečeva za klub sa Enfilda i postigao je jedan gol.

 

 

"Zadovoljan sam što sam napravio ovaj korak u karijeri, jedva čekam da izađem na teren sa novim saigračima. U Liverpulu sam igrao sa fudbalerima, koji su se razvili kao igrači u Salcburgu, kao što su Sadio Mane i Dominik Soboslai. Na moju odluku je uticao i trener Salcburga Pep Lijnders sa kojim sam radio u Liverpulu", rekao je Klark.

Salcburg se nalazi na prvom mestu na tabeli austrijske Bundeslige sa devet bodova iz tri meča.

Transferi su aktuelni širom Evrope, pa je tako dosadašnji fudbaler Barnlija Norvežanin Sander Berge potpisao je petogodišnji ugovor sa Fulamom uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali britanski mediji navode da je Fulam za ovaj transfer izdvojio 25 miliona funti sa bonusima.

 

 

Berge (26) je prošle sezone za Barnli odigrao 40 mečeva i postigao je dva gola. On je ranije igrao za Šefild junajted, Genk, Valerengu i Asker.

Za reprezentaciju Norveške nastupio je na 46 utakmica. Fulam je u prvom kolu Premijer lige u gostima poražen od Mančester junajteda (0:1).