Premijer liga

Čelsi je završena priča, Rahim Sterling ima 10 dana da nađe novi klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 17:03
Rahim Sterling napušta "Stamford Bridž" Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Rahim Sterling napušta "Stamford Bridž"

Definitivno se rastaju Čelsi i Rahim Sterling. Novi menadžer Enco Mareska ga ne želi u timu, čak ga nije ni licencirao za UEFA takmičenja, tako da su Sterlin, Ben Čilve, Vesli Fofana i Tosin Adarabiojo napustili tim koji se priprema za sutrašnji duel sa Servetom u plej-ofu UEFA Lige konferencije.

"Ne računam uopšte na Sterlinga. Ne pričam ovde o njegovog kvalitetu, ali on se kao krilo ne uklapa u moju viziju fudbala. Meni su potrebni krilni igrači drugačijeg profila. A, razgovarao sam sa njim oči u oči dan pre duela sa Sitijem. I sve je prilično jasno. Ako ponovo bude želeo da četuje po mrežama reći ću mu isto što sam mu već saopštio", ponovio je stav Enco Mareska.

 

 

Jasno je kao dan da Sterling ima 10 dana da pronađe novi klub gde će igrati ili će mu na tribinama propasti najmanje još četiri meseca karijere. Rahim je odigrao 82 meča za selekciju Engleske, a zbog neigranja u klubu i slabe forme tokom proleća nije biuo pozvan od Gereta Sautgejta za UEFA EURO. Dolazak iz Sitija u Čelsi 2022. godine ispada da nije bio najbolji potez po momka rođenog na Jamajci.

 

 

Dakle, nema ni igrač mnogo prostora za menevar i premišljanja. Zato engleski mediji kažu da je Rahim saopštio menadžerima da mu traže klub, ali isto tako neće otići u neku sredinu samo da bi promenio status. Traži klub gde će posle Liverpula, Mančester sitija i Čelsija imati ozbiljnu ulogu u timu, a samim tim i minutažu.

Koliko će mu konfliktne situacije u poslednjih godinu dana odmoći u toj težnji videćemo do 31. avgusta.