Premijer liga

Salah i Van Dajk izvesno igraju poslednju sezonu u dresu Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2024 20:25
Mohamed Salah i Virdžil Van Dajk rešeni da promene klub Tanjug/(AP Photo/Jon Super)
Mohamed Salah i Virdžil Van Dajk rešeni da promene klub

Otišao je Jirgen Klop, penzionisao se Tijago Alkantara, a Liverpul će izvesno na kraju sezone ostati bez dvojice asova, stubova ekipe minulih godina - Mohameda Salaha i Virdžila Van Dajka.

Kako nagoveštavaju engleski mediji, Salah i Van Dajk ne planiraju da produže ugovor sa "redsima" i nameravaju kao slobodni igrači da već u januaru iskoriste svoje pravo i dogovore nove angažmane. Njima se možda priključi i Trent Aleksander-Arnold.

Priča oko Salaha, novog ugovora ili odlaska, traju već godinu dana. Vreme je prolazilo, glasine su se menjale, a jedno je ostalo - nije produžio ugovor. Sada je u poslednjoj godini igranja u dresu Liverpula koji je obukao 2017. godine kada je za 42 miliona evra stigao iz Rome.

 

 

Virdžil Van Dajk je stigao u Liverpul godinu dana posle Salaha za tada rekordni transfer za defanzivca od 84,65 miliona evra koliko je zaradio Sautempton. Posle odluke Klopa da ode sa Enfilda i on je davao izjave u tom tonu. Već su mu 33 godine i možda je i vreme da promeni sredinu.

 

 

Međutim, videćemo do kraja godine kakvi su i planovi Liverpula vezana za Salaha i Van Dajka. Novi menadžer Arne Slot će imati veoma važnu ulogu u ovom slučaju, koliko se bude više približio ovim asovima, toliko će i oni biti bliži da promene odluke i ostanu na Enfildu.