Premijer liga

Feliks u Čelsiju, Galaher u Madridu: "Plavci" nastavljaju da gomilaju igrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 21:20
Feliks je prethodno već bio na pozajmici u Čelsiju Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Feliks je prethodno već bio na pozajmici u Čelsiju

Nastavljaju u Londonu sa suludim odlukama kada su u pitanju transferi. Čelsi je napravio tim od čak 43 fudbalera (15 čak ni ne trenira sa prvim timom), i vidno nemaju ideju šta će sa njima, tako da su odlučili da nastave sa novonastalom tradicijom i dovedu još jednog - po ceni koju je najbolje opisati kao basnoslovnu. 

Enco Mareska kao novi strateg izgleda bespomoćno kada je u pitanju uticaj na dolaske i odlaske, i sada će dobiti Žoaa Feliksa u svojim redovima, hteo on to ili ne. Čelsi će Portugalca platiti 65 miliona evra, i dati igraču koji je već bio na pozajmici u Londonu ugovor na čak šest godina. 

Nekako izgleda kao da je Feliks postao novi Alvaro Morata. Klubovi nastavljaju da ga (suviše) plaćaju, a on da nastupa - blago rečeno prosečno. 

 

 

Iako je Atletiko već dobio 11 miliona evra za pozajmicu pre godinu i po dana, sada će inkasirati znatno ozbiljniju sumu za igrača koji je u pre pomenutog vremena postigao četiri gola (20 nastupa) za klub i pokazao da mu Premijer liga nije odgovarajuća po stilu. Ipak, dopala mu se i Madriđani su mu uslišili želju, s obzirom da će im novopridošli novac omogućiti kupovinu Konora Galahera. 

Engleski reprezentativac je verovatno jedini igrač koji nije uspeo da pronađe svoje mesto među veličanstvenih 43, ali će zato na "Vanda Metropolitanu" dobiti novu priliku da ispuni svoj potencijal. Klub koji sa klupe predvodi Dijego Simeone će izdvojiti "simboličnih" 42 miliona evra, i tako dobiti perspektivnog vezistu. Podsećamo, kapitalno pojačanje u španskoj ekipi je Hulijan Alvarez iz Mančester sitija. 

Sve je ugovoreno, još samo da padnu potpisi i dva velika letnja posla između Čelsija i Atletiko Madrida biće zaključena.