Premijer liga

Bezos, izgleda, "bezecovao" Boston: Seltiksi čekaju novog gazdu, vlasnk Amazona mogući kupac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 19:45
Džef Bezos, vlanik Amazona, mogući kupac Boston Seltiksa Guliver
Džef Bezos, vlanik Amazona, mogući kupac Boston Seltiksa

Drugi najbogatiji čovek na planeti, Džef Bezos, pominje se ovih dana kao potencijalni kupac Boston Seltiksa. Od ranije se zna da čuveni američki košarkaškog kluba traži novog vlasnika, a sada je vlasnik Amazona navodno izbio u prvi plan.

Kao neko ko je u stanju da izdvoji šest millijardi dolara za pomenutu investiciju, jer se vrednost imovine kralja trgovine procenjuje na neverovatnih 200 milijardi u istoj valuti. Što bi naš narod rekao "ima se, može se".

On sam se nije još oglašavao tim povodom, a nije ni trenutni vlasnika poznatog člana NBA porodice, Irving Grusbek, koji je pre dve decenije pazario pomenuti američki klub za 360.000 dolara. U međuvremenu mu je umnogostručio tržišnu cenu.

 

 

I sada bi mogao debelo da naplati svoja ulaganja u Seltikse, ako se Bezos ili neki drugi multimilijarder upusti u taj biznis, odnosno izabere da se pored osnovne delatnosti bavi i jednim sportkim kolektivom.

Bezosovo ime se pominjalo ovog leta i u priči oko kupovine NFL tima Vašingron Komandersa, ali od tog posla nije ništa bilo, pa nije nemoguće da je i u ovo slučaju njegov ulazak u Bostoj tuđa pusta želja.