Premijer liga

Oliver Skip prešao iz Totenhema u Lester: Transfer na dan duela dva tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 18:36
Oliver Skip, novi fudbaler Lestera, doveden iz Totenhema Guliver
Oliver Skip, novi fudbaler Lestera, doveden iz Totenhema

Transfer Olivera Skipa iz Totenhema u Lester dogovoren je i pre ovog ponedeljka, ali je novi klub 23-godišnjeg fudbalera tek danas ozvaničio uspešno urađen posao. I to samo nekoliko sati pre susreta "tobdžija" i "lisica u zadnjem meču prvog kola nove sezone Premijer lige

Dvadesettrogodišnji defanzivni vezista, posle utanačenih finansijskih detalja kupoprodaje, prošao je lekarske obaveze i stavio danas potpis na petogodišnji ugovor s njegovim novim poslodavcima. 

Lester je novi (stari) član najvišeg ranga takmičenja u Engleskoj i želi da se ovog puta dugo zadrži u eliti, a u Skipu vidi pojačanje na duže staze i od potencijano značajne koristi. 

 

 

Oliver je dete Totenhema, kao takav je prošao sve razrede klupske škole fudbala poznatog premijerligaša iz Londona, a za prvi tim prvi nastup je upisao još 2019. godine i to protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Međutim, njegova seniorska karijera je stagnirala, pa je retko igrao za "pevce", a i kada bi mu ukazivana šansa to mu se najčešće dešavalo kao rezervisti. Otuda, samo 106 mečeva, jedan gol i dve asistencije za Totenhem.

U međuvremenu je jednu sezonu proveo u Noriču, ali ni to mu nije promenilo status u matičnom klubu.