Premijer liga

(VIDEO) Haland ne promašuje na premijeri, Siti rutinski savladao Čelsi na "Stamfordu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 19:27
Erling Haland tri godine pogađa u prvom kolu Premijer lige Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Erling Haland tri godine pogađa u prvom kolu Premijer lige

Šampion Premijer lige Mančester siti startovao je pobedom na teškom gostovanju protiv Čelsija na "Stamford Bridžu" 2:0 (1:0) i to golom junilarca Erlinga Halanda, a zatim i Matea Kovačića

Strahovao je Mančester siti pred gostovanje na "Stamford bridžu" jer se prošle sezone nisu najbolje proveli (4:4). Ali, u jednoj izjednačenoj utakmici, sa mnogo borbe, ne i mnogo lepih poteza, prednbost šampionu Premijer lige doneo je, a ko bi drugi do Erlinga Halanda.

U svom 100. nastupu za Siti već posle 18 minuta upisao je 91. pogodak. Samo je nastavio tamo gde je započeo, jer je u prethodne dve sezone uvek pogađao (i to po dva puta) na startu lige. Dobio je ovog puta loptu od Bernarda Silve i sa par metara prebacio golmana Sančeza. Gledao se VAR jer je Silva bio u liniji sa Fofanom, međutim, ofsajda nije bilo.

Čelsi je stalno pod nekim kontroverzama, pred sam meč ona je bila vezana za izostavljanje Rahima Sterlinga iz rostera za meč, pa je i menadžer Enco Mareska morao da izjavom (tehnička odliuka) gasi vatru. Nije Čelsi bio loš, čak je Nikolas Džekson zatresao mrežu - iz ofsajda. Dva puta je Enco Fernandez je padao u šesnaesterci Sitija, za sudiju Tejlora nedovoljno za penal.

Mogao je u nastvaku Haland da uveća prednost, međutim, golman Sančez je odbranio njegov udarac, kao i u prvom delu Žeremija Dokua. Zapretio je i Čelsi, Nikolas Džekson je imao kolosalnu priliku, međutim, u padu je sa pet metara pogodio golmana Edersona. Što se meč bližio kraju bilo je sve više prostora na obe strane, Siti je imao tri kontre kada je mogao da "zatvori meč", 

Čelsiju je "došao glave" bivši igrač - Mateo Kovačić. Hrvatski vezni igrač je osvojio loptu na 45 metara od gola, prošao dve prepreke do nekih 20 metara i jako šutirao. Golman Sančez nije uspeo da interveniše, lopta se od stative odbila u mrežu. I tu je bio kraj što se tiče ishoda. 

Mareska će imati mnogo posla da "sastavi" Čelsi i učini ga konkuretnim za vrh Premijer lige, Pep Gvardiola je mogao biti zadovoljan rezultatom više nego igrom.

Premijer liga, prvo kolo 

Petak

Mančester junajted – Fulam 1:0 (0:0)
/Zirkze 87/ 

Subota

Ipsvič Taun – Liverpul 0:2 (0:0)
/Žota 60, Salah 65/

Arsenal – Vulverhempton 2:0 (1:0)
/Haverc 25, Saka 74/

Njukasl – Sautempton 1:0 (1:0)
/Žoelinton 45/

Notingem Forest – Bornmut 1:1 (1:0)
/Vud 23 - Semenjo 86/

Everton – Brajton 0:3 (0:2)
/Mitoma 25, Velbek 56, Adingra 86/

Vest Hem – Aston Vila 1:2 (1:1)
/Paketa 37pen - Onan 4, Duran 79/

Nedelja

Brentford – Kristal Palas 2:1 (1:0)
/Mbeumo 29, Visa 76 - Pinok 57 a.g./

Čelsi – Mančester siti 0:2 (0:1)
/Haland 18, Kovačić 84/

Ponedeljak

Lester – Totenhem 21.00 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore