Premijer liga

Salah asistirao Žoti, pa pogodio za ubedljivu pobedu Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 15:28
Fudbaleri Liverpula i Ipsviča Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Fudbaleri Liverpula i Ipsviča

Teže nego što se očekivalo Liverpul je u gostima savladao Ipsvič na startu nove sezone Premijer lige. Strelaciza prva tri boda bili su Diogo Žota u 60. dok je Mohamed Salah pogodio pet minuta kasnije. Na kraju Ipsvič - Liverpul 0:2 (0:0)

Ipak, prvo kolo po pravilu je i najteže u sezoni, jer timovi nisu još uvek u pravoj formi. Sa druge strane Liverpul je pokazao da može da pobeđuje i bez Jirgena Klopa, mada novi trener Arne Slot i nije imao težak zadatak, jer je nasledio gotov tim od Nemca. 

Ipsvič se potvrdio kao "tvrd" orah za Liverpul u prvom poluvremenu. Očekivalo se da će Mohamed Salah i drugovi imati lak posao protiv povratnika u elitni rang, to, ipak nije bio slučaj, morali su da se pomuče za prva tri boda. 

Liverpul je meč otvorio sa dve dobre šanse, koje je kreirao upravo Salah, međutim oprezna je bila odbrana Ipsviča.
Sredinom prvog dela igre oslobodili su se pritiska domaći, pas u čak i zapretili u nekoliko lepih akcija, 

 

 

U 32. minutu Omati Hačinson je posle solo prodora i dobrog šuta sa ivice šesnaesterca, mogao da dovede domaće do prednosti. Lopta je išla u donji desni ugao, ali je Alison uspeo da sačuva svoju mrežu.
Nastavili su sa napadima igrači Ipsviča, pa je tako Aksel Tunaazebe posle dobrog centaršuta sa desetak metara snažno šutirao glavom, ali je lopta otišla malo iznad prečke. 

 

 

Koliko su u tom delu igre bili bolji igrači Ipsviča svedoči i podatak da su imali dva udarca u okvir gola, a Liverpul nijedan.
Videli su gosti da moraju mnogo bolje, pa su u nastavku utakmice već u 47. minutu mogli do gola. Posle kornera loptu je u šesnaestercu primio Mohamed Salah, a zatim je iz prve uputio udarac ka golu. Šut je išao u donji levi ugao, ali je jedan obrambeni igrač Ipsviča sjajno intervenirao i skrenuo loptu.

 

 

Ali u 53. minutu malo je nedostajalo da ovaj promašaj kazne domaći. Kapiten reprezentacije Holandije Van Dajk je napravio izuzetno grub faul u šesnaestercu. Iako je prvo pokazao na belu tačku, sudija Robinson je posle VAR provere ipak, preinačio odluku i pokaazao da nema ništa od najstrože kazne. 

Upornost se Liverpulu isplatila. Fantastičan timski gol u 60. minutu. Diogo Žota je bio sam u šesnaestercu, Mohamed Salah mu je lepo asistirao, a on jeposlao loptu u levu stranu gola za 0:1.      

 

 

Samo pet minuta kasnije Liverpul je stigao i do drugog gola. Strelc je bio Mohamed Salah. Najbolji igrač Liverpula je bio na pravom mestu u pravo vreme, pokupio je odbitak unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz levu stativu za 0:2.

Do krja utakmice nije više bilo pravih prilika, pa je Liverpul na kraju ubedljivo slavio na prvom gostovanju. 

Premijer liga, prvo kolo 

Petak

Mančester junajted – Fulam 1:0 (0:0)
/Zirkze 87/ 

Subota

Ipsvič Taun – Liverpul 0:2 (0:0)
/Žota 60, Salah 65/
Arsenal – Vulverhempton 16.00 (A2P)
Njukasl – Sautempton 16.00 (AS2) 
Notingem Forest – Bornmut 16.00 (AS3)
Everton – Brajton 16.00 (AS1)
Vest Hem – Aston Vila 18.30 (A1P)

Nedelja

Brentford – Kristal Palas 15.00 (A1P)
Čelsi – Mančester siti 17.30 (A1P)

Ponedeljak

Lester – Totenhem 21.00 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore