Premijer liga

Veselinović u Studiju Arene: Premijer liga je najčistija i najpoštenija na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 13:22
Aleksandar Veselinović očekuje izazovnu sezonu u Premijer ligi MN Press
Aleksandar Veselinović očekuje izazovnu sezonu u Premijer ligi

Aleksandar Veselinović, nekadašnji trener Čukaričkog, bio je gost Studija Premijer lige na TV Arena sport.

Kao izuzetan poznavalac i ljubitelj najjače lige na svetu, Veselinović se našalio kada je bio upitan šta Srbija može da primeni od Premijer lige  

"Primenjivo je da se fudbal igra samo po istim pravilima. Međutim, mi kaskamo mnogo za njima. U svemu, od kvaliteta do intenziteta igre", rekao je gost Arene.

Junajted je golom Zirkzea u završnici otvorio sezonu Premijer lige. 

"Po mom mišljenju ovo je najvažnija sezona za Junajted još od odlaska Ser Aleksa Fergusona. Najteži posao za trenera je da izradi svoj način rada. Visoki presing Junajteda je bolji i kvalitetniji nego ranije. Međutim, videli smo i grešku Megvajera u 74. minutu. Iskusan je igrač, mnogo plaćen a uvek napravi neki propust. I od novoa grešaka zavisiće ishod sezone. Kada se sagleda ceo meč protiv Fulama može se negde videti da bi trebalo da imaju uspešniju sezonu od prethodne".

Saša Lukić je odigrao kvalitetno za Fulam.

"Lukić je odigrao dobar meč, bez mnogo grešaka. Imao je 88 odsto uspešnih pasova. Adaptirao se na Premijer ligu, na Fulam i sigurno će mu biti najbolja sezona od kada je došao".

Đorđe Petrović nije prva opcija u Čelsiju.

"Đorđe Petrović je žrtva ideje novog trenera Enca Mareske koji traži čuvara mreže koji može bolje da otpočne igru. Uveren sam da će Đorđe pronaći svoj put. Imao je veoma dobru prošlu sezonu i verujem u njega".

 

Premijer ligu ne odvaja od ostalih samo ekstra kvalitet i najviše novca.

"Ovo je najčistija, najpoštenija liga na svetu. Ona je čista kao suza i moramo je poštovati do kraja".

Borba za titulu će biti posebna, ali zavisi mnogo od Sitija.

"Siti je šest puta bio prvi u sedam poslednjih sezona. Prvo pitanje je - zasićenost. I menadžera i igrača. Pep je sinonim evolucije razvija fudbalske igre. Ali, videćemo koliko će Siti i on uspeti, tako istrošeni, da ostanu na pijedastalu. Arsenal ima moje neskrivene simpatije kao kandidat za titulu".

Svaka nova sezona je motivaciono teža za Siti, a izazovnija za rivale.

"Oni nemaju nikog iznad sebe, dok ostali teže da sustignu Siti kao reper. Time imaju uvek veći motiv", između ostalog je rakao Veslinović.