Premijer liga

Premijer liga na Areni: Arsenal i Liverpul žele više ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 08:33
Mikel Arteta veruje da je kucnuo čas za titulu Arsenala FC Arsenal
Mikel Arteta veruje da je kucnuo čas za titulu Arsenala

Junajted je otvorio pobedom novu sezonu Premijer lige, a danas, uz prenose na kanalima TV Arena sport, igra se još šest susreta prvog kola.

Kako će startovati šampion Siti, videćemo sutra na Stamford Bridžu, ali sa velikim nestrpljenjem očekuju se danas prvi mečevi Gvardiolinih prvih izazivača: Arsenala i Liverpula.

Liverpul je najveća enigma jer je klupu napustio Jirgen Klop, a menadžersku palicu preuzeo Arne Slot. Rezultati iz pripremnog perioda, pobede nad Betisom, Arsenalom, Junajtedom, Seviljom podgrejali su nade navijača da bi ova sezona trebalo da bude rehabilitacija za neuspešnu minulu i povratak u trku za naslov prvaka.

Ipsvič se posle 22 godine vratio u Premijer ligu, težeg rivala od Liverpula na promociji teško da je mogao da dobije (13.30, TV Arena 1 Premium). Slot je zadržao kompletan tim "redsa" od prošle sezone, napravio je samo jednu kozmetičku promenu jer je iz Majnca doveden štoper Sep van den Berg. Ekipa je za nijansu promenila određene mehanizme u igri, holandski stručnjak nije želeo da menja "identitet" tima koji je pravio godinama Klop i ambicije su one najveće, ali je pitanje kako će uspeti da se snađe u zgusnutom rasporedu kroz četiri takmičenja.

"Ako svi glavni igrači ostanu zdravi, posebno napadači, možemo da osvojimo titulu", rekoa je između ostalog Slot.

 

 

Arsenal je dve godine pretio Sitiju i u finišu trka posustajao. Međutim, u ovu sezonu ulazi sa samo jednim ciljem - osvajanje Premijer lige. Menadžer Mikel Arteta još nije završio prelazni rok, doveo je štopera Rikarda Kalafiorija iz Bolonje, vratio levog beka Kirana Tirnija iz Sosijedada, otkupio golmana Davida Raju i čeka da se reši transfer španskog reprezentivca Mikela Merina. Pred duel sa Vulverhemptonom (16.00, TV Arena 2 Premium), menadžer Arsenala nije krio ambicije.

 

 

"Svi igrači su mi rekli 'ulazimo u sezonu da budemo bolji, da uradimo nešto više nego prethodne'. Svi mi želimo najviše, imamo pozitivan stav i jedva čekamo da sezona počne", istakao je Arteta.

Arsenal je uigran, Arteta je napravio mašinu poput Gvardiolinog Sitija, ali prema Alanu Šireru nedostaje nešto za titulu:

"Samo - golgeter. Ako Arsenal kupi do kraja prelaznog roka napadača top klase osvojiće Premijer ligu".

Premijer liga, prvo kolo 

Petak

Mančester junajted – Fulam 1:0 (0:0)
/Zirkze 87/ 

Subota

Ipsvič Taun – Liverpul 13.30 (A1P)
Arsenal – Vulverhempton 16.00 (A2P)
Njukasl – Sautempton 16.00 (AS2) 
Notingem Forest – Bornmut 16.00 (AS3)
Everton – Brajton 16.00 (AS1)
Vest Hem – Aston Vila 18.30 (A1P)

Nedelja

Brentford – Kristal Palas 15.00 (A1P)
Čelsi – Mančester siti 17.30 (A1P)

Ponedeljak

Lester – Totenhem 21.00 (A1P)