Premijer liga

Na "Old Trafordu" ništa novo: Junajted se mučio, debitant Zirkze se doneo "đavolima" pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 22:52
Džošua Zirkze na svom debiiju u Premijer ligi Profimedia
Džošua Zirkze na svom debiiju u Premijer ligi

Fudbaleri Mančester junajteda uspeli su savladati Fulam u prvom kolu Premijer lige rezultatom 1:0 (0:0) na svom stadionu i tako zabeležili prvu pobedu na startu nove sezone. Ipak, na "Old Trafordu" će biti velikog razloga za brigu, s obzirom da "crveni đavoli" nisu pokazali ništa bolju partiju od onoga na šta smo navikli od njih prethodnih razočaravajućih sezona. 

Ono što stavlja osmeh na lice navijačima je to što se debitant u Premijer ligi, Džošua Zirkze upisao u strelce na svom zvaničnom debiju za klub u 87. minutu utakmice. 

Fulam se u većem delu susreta branio, ali to ne menja činjenicu da Mančester nije uspevao iskoristiti svoje šanse. Ipak, prvu priliku su upravo imali "kolibari", kada je Tete preciznim udarcem naterao Andrea Onanu da se ozbiljno pomuči pri čuvanju svog gola. 

Od tada, nastaje relativna bezidejna dominacija Junajteda koja je trajala do samog kraja. Nizale su se prilike, Bruno Fernandeš je pokušao, oprobao se i Kazemiro iz kornera, a najbolju priliku je u drugom delu imao Mejson Maunt kada je nečuvano izašao pred Brenta Lena, ali je nemački golman briljirao na ovom meču i sprečio uspešno sve hice protivničkih igrača. 

Situacija se promenila u 61. minutu, kada je ušao Zirkze. Iako toga tada nisu bili svesni, novajlija na "Old Trafordu" je bio ključ pobede. Prethodno je Fulam konačno imao loptu u nogama, i nanjušivši bod, štedeo je vreme kratkim dodavanjima. 

Ipak, tri minuta pred kraj regularnog dela, Garnačo je dobio priliku da ubaci loptu u šesnesterac, a tamo je Zirkze samo ispružio svoje stopalo i pogodio za 1:0. 

Gol je otvorio Fulam i stvorio Mančesteru prostor za kontru, a jedna je došla kada je Rašford iskoristio tragikomičnu grešku Basija, koji je promašio celu loptu prilikom ispucavanja. Englez je išao sam na gol, dodao loptu asistentu prethodnog pogotka, a ovaj blamantno promašio nečuvanu mrežu i već na početku prvenstva prišao blizu tituli za promašaj sezone. 

Do kraja Fulam nije uspeo da izjednači, tako da je Junajted uz veliku muku došao do vredne pobede na startu. 

Premijer liga

prvo kolo 

Petak
Mančester junajted – Fulam 1:0 (0:0)
/Zirkze 87/ 

Subota

Ipsvič Taun – Liverpul 13.30 (A1P)
Arsenal – Vulverhempton 16.00 (A2P)
Njukasl – Sautempton 16.00 (AS2) 
Notingem Forest – Bornmut 16.00 (AS3)
Everton – Brajton 16.00 (AS1)
Vest Hem – Aston Vila 18.30 (A1P)

Nedelja
Brentford – Kristal Palas 15.00 (A1P)
Čelsi – Mančester siti 17.30 (A1P)

Ponedeljak

Lester – Totenhem 21.00 (A1P)