Premijer liga

(VIDEO) Fabijan Hircelar EKSKLUZIVNO za TV Arena Sport: Dopada mi se identitet Brajtona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 12:51
Fabijan Hirceler je na klupi Brajtona zamenio Roberta de Zerbija Guliver
Fabijan Hirceler je na klupi Brajtona zamenio Roberta de Zerbija

Aktuelni trener Brajtona, Fabijan Hirceler,  koji je ovog leta na klupi zamenio Roberta de Zerbija, govorio je ekskluzivno za TV Arena Sport  uoči starta nove premijerligaške sezone.

Švajcarski strateg se dotakao različitih tema, a za početak je govorio o tome kako se "smestio" u Brajtonu, kao i ciljevima u narednoj sezoni. 

"Osećam se vrlo ugodno, osećam da ljudi, osoblje igrači svi u klubu su mi veoma pomogli i od velike su pomoći. Otvorenog su uma, tako da se radujem početku sezone. Nisam najveći ljubitelj javne priče o ciljima. Naravno da imamo interne ciljeve, i znamo šta hoćemo postići, ali i želim da idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je dobro početi sezonu u Premijer ligi protiv Evertona u gostima. Biće teška utakmica na početku lige za nas. Pokušaćemo da uđemo u proces, da se razvijemo na terenu i van njega i dalje idemo korak po korak. Zbog toga je bitno imati dugoročne ciljeve i viziju toga gde idete, kako bi imali orijentir, ali je takođe i važno pobediti danas, ove nedelje, na jednom meču. Uvek gledamo ispred nas", rekao je Hurcelar. 

 

 

Potom je naglasio kako je i ranije pratio Brajton zbog Paskala Grosa, kao i italijanskog stratega koji se trenutno nalazi u Marseju. 

"Dosta sam ga ranije pratio, zato što volim Premijer ligu. Sa druge strane, imali su trenera De Zerbija, imali su nemačkog igrača Paskala Grosa. Automatski sam gledao Brajton zbog toga. Takođe mi se dopao klub, stil igre, njegov identitet", rekao je Švajcarac.

Prokomentarisao je i stil Premijer lige, kao i svoja osećanja povodom starta sezone. 

"Brzo (smeh). Iznenadio me je trenutak kada sam dobio priliku da budem premijerligaški trener. Na kraju, osećam se spremno i da nisam u to uveren, ne bih prihvatio ovaj posao. Uvek postoji polazna tačka za trenere u Premijer ligi. Radujem se i spreman sam da započnem sa stručnim štabom i klubom", naglasio je Hirceler, da bi potom dovršio sa poređenjen engleskog šampionata i nemačkog prvenstva - Bundeslige:  

"Trenutno mi nije lako da uporedim zato što nisam osetio engleski fudbal. Kada poredim lige, Premijer liga je veoma fizički zahtevna, ima mnogo brzih igrača i tranzicije, dobre igre jedan na jedan... Bundesliga nije toliko fizikalna, a kada pogledam stil igre i filozofije u različitim bundesligaškim klubovima, mislim da u Nemačkoj ne moramo da se 'krijemo'. Naravno, Premijer liga je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, liga na svetu. Teško je porediti dva prvenstva - postoje prednosti i mane, ali ako vas zanima jedna razlika, to su fizička zahtevnost Premijer lige, koja mnogo više traži od igrača. Što se stila tiče, to su drugačije filozofije, i mislim da ne možete reći da je jedna bolja od druge". 

Čitav intervju možete pogledati na snimku ispod.