Premijer liga

(VIDEO) Pep Gvardiola EKSKLUZIVNO za TV Arena sport: Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, a ne pričam samo o Đokoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 13:16
Pep Gvardiola Tanjug/Martin Rickett/PA via AP
Pep Gvardiola

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, govorio je ekskluzivno za TV Arena sport pred početan nove sezone Premijer lige, koju treću godinu zaredom možete da pratite na našim kanalima.

Španski stručnjak govorio je o fudbalu u Engleskoj, kandidatima za titulu, ali i o sportu u Srbiji kojim je i više nego oduševljen.

Koliko su teška gostovanja u Engleskoj?

"Kada neko puno pobeđuje, svi žele da ga pobede. To je normalno, to je deo sportskog mentaliteta".

Ko je pored Sitija kandidat za titulu?

"Mi smo obično favoriti, što je takođe normalno jer smo osvojili poslednje četiri i šest od poslednjih sedam titula. Ali je jasno da je konkurencija velika - Arsenal, Liverpul, Junajted... Mislim da će Njukasl biti sjajan jer ne igraju Evropu pa će se biti izuzetno spremni. Tu su i Aston Vila, Totenhem, šest ili sedam timova će se boriti za četiri najbolje plasirane ekipe".

Šta motiviše vašu ekipu?

"Ne znam, iskreno. Ali mislim da samo takmičenje budi nešto u svima nama, ne možemo da zastanemo i zašto bi stajali? Kada hoćete da stanete, morate da se pen/zionišete". 

Da li je dužina klupe postala važnija u odnosu na pre nekoliko godina?

"Bitno je da nema povreda, klupa je uvek bila manje-više ista. Problem je kada imati šesti ili sedam povreda. Najbitnije je da budemo zdravi".

Govorio je slavni trener i o srpskom sportu.

"Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću... Teško je reći pored Nadala i Đokovića, neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkaraza je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene. Ali pogledajte i vaterpolo, Srbija je loše počela, ali onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske. Tu je i Jokić, zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu... Mentalitet u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim, kako se bore za apsolutno sve".

Ostatak intervjua pogledajte u videu ispod.