Premijer liga

Zubimendi odlučio da ne dođe: Arne Slot razočaran zbog Špančevog odbijanja Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 16:44
Martin Zubimendi, fudbalerl Real Sosijedada, nije hteo transfer u Liverpul Guliver
Martin Zubimendi, fudbalerl Real Sosijedada, nije hteo transfer u Liverpul

Nema mnogo fudbalera kroz istoriju Liverpula koji su odbili poziv "crvenih" da pojačaju višestrukog fudbalskog vladara Evrope, s armijom navijača širom sveta, ali je Martin Zubimendi upravo izabrao to - da se ne preseli na "Enfild".

Španski vezista bio je viđen kao letnje pojačanje engleskog velikana, međutim izabrao je da ostane u Real Sosijadedu i nastavi da juri za loptom po terenima širom Španije.

"Rekao sam to već nekoliko puta, mislim da je naša ekipa vrlo jaka i nije lako naći igrače koji nam mogu pomoći ili koji mogu pojačati tim. Zubimendi je bio jedan od njih, da budem iskren, ali je odlučio ne doći", požalio se na konferenciji za medije uoči prvog meča započete sezone Premijer lige novi Liverpulov trener Arne Slot.

 

 

No, koga nema bez njega se mora, pa tako Holanđanin mora da proba sačuvati trofejnu zaostavštinu Jirgena Klopa bez 25-godišnjeg igrača sredine terena, koji je celu karijeru proveo u Sosijedadu i iz njega stigao do reprezentacije Španije. I, ovog leta, do titule prvaka Evrope na EURO u Nemačkoj.

"Idemo napred s igračima koje imamo, a oni su bili jako dobri u predsezoni, tako da je situacija dobro. Liverpul je izgubio Matipa i Alkantaru, ali ostatak je zadržan", dodao je bivši trener Fejnorda.