Premijer liga

Totenhem ozvaničio transfer Vilsona Odobera: Trideset miliona evra za vezistu Barnlija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 15:52
Vilson Odober, novi fudbaler Totenhema, doveden iz Barnlija Guliver/Photo by Craig Thomas News Images
Vilson Odober, novi fudbaler Totenhema, doveden iz Barnlija

Totenhem ima novog i talentovanog vezistu, pošto je završio transfer Vilsona Odobera i danas se pohvalio uspešnim poslovanjem sa Barnlijem, odakle je došao devetnaestogodišnji igrač.

Teškom 30.000.000 evra, koliko košta obeštećenje za najmlađeg premijerligaškog strelca u istoriji manje popularnog od ova dva kluba, jer je prošlog oktobra imao 18 leta kada je pogodio mrežu protiv Čelsija. 

Odober stiže u London posle nedavno završenih Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je nastupao kao reprezentativac Francuske. Bočni igrač sredine etrena fudbalski je odrastao u Pari Sen Žermenu.

 

 

Međutim, nije stigao ili mogao da se afirmiše u seniorskoj postavi, pa je sreću potražio prvo u Troi. Iz nje je stigao prošlog leta, za 12.000.000 evra, da bi u međuvremenu skoro utrostručio svoju tržišnu vrednost. 

I doneo drugu rekordnu zaradu Barnliju, za šta mu je bilo dovoljno da odigra samo 34 utakmice, postigne pet golova i namesti tri pogotka doskorašnjim klupskim kolegama. Za isti novac je Kris Vud ranije otišao u Njukasl. 

Na startu Premijer lige Totenhem igra s Lesterom, 19. avgusta u gostima, a uskoro ćemo saznati da li će odmah biti ubačen u startnu postavu, mada nije prošao prirpeme s novim timom.