Premijer liga

Mančester siti poslao Kalvina Filipsa na pozajmicu u Ipsvič

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 12:35
Kalvin Filips imaće minutažu u Ipsviču Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Kalvin Filips imaće minutažu u Ipsviču

Fudbaler Mančester sitija Kalvin Filips igraće do kraja sezone na pozajmici u Ipsviču, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC). Vezni igrač (28) je u Mančester siti stigao 2022. godine iz Lidsa za 45 miliona funti, ali nije uspeo da se izbori za status prvotimca u redovima aktuelnog šampiona Engleske.

On je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici u Vest Hemu, ali zbog problema sa povredama i lošom formom nije uspeo da izbori mesto u reprezentaciji Engleske, koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Britanski mediji podsećaju da je menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola tokom priprema za novu sezonu pohvalno govorio o Filipsu, ali je na kraju odlučeno da povremeni engleski reprezentativac ode na pozajmicu u Ipsvič.Bi-Bi-Si navodi da bi dva kluba u naredna 24 časa trebalo da objave da Filips nastavlja karijeru u Ipsviču.

 

 

Nova sezona u Premijer ligi počinje sutra utakmicom između Mančester junajteda i Fulama. Ipsvič će u subotu na svom terenu dočekati Liverpul, dok će Mančester siti u nedelju gostovati Čelsiju.