Premijer liga

Igor Matić za TV Arena sport: Fantastični Gvardiola, Mančester siti zaslužio trofej!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 18:50
Igor Matić, nekadašnji trener Čukaričkog i Novog Pazara MN Press
Igor Matić, nekadašnji trener Čukaričkog i Novog Pazara

Igor Matić, nekadašnji koordinator mlađih kategorija FSS i trener Čukaričkog i Novog Pazara, smatra da je prvi trofej na Ostrvu zasluženo otišao u ruke igrača Mančester sitija. 

Iako je tim Pepa Gvardiole dobro startovao, Matić je istakao da će ipak u  Premijer ligi navijati za Arsenal. 

"Sjajan počpetak sezone za Mančester siti. Fascinantne brojke za Gvardiolu. Ako se po jutru dan poznaje imaće dobru sezonu", rekao je Igor Matić za TV Arena sport.

Savinjo je jednio pojačanje Mančester sitija, došao je iz Đirone, ali je pre nekoliko godina kupljen od strane pomenutog kluba.

"U fudbalu nema pravila. Važno je da mlad igrač ima podršku, ali i kvalitet. Po kratkteristikama Savinjo odlgovara igri Sitija, tu slučajnosti ne posltoeje. Brzo će se ukopiti u sistem Gvaridole. 
Znao je on kakvog igrača dovodi.Možda je njegov put morao da ide preko Đirone, ali verujem da će se brzo adaptirati. Neki naši igrači se nisu snašli, ali teško je adpatirati se iz srpskog fudbala na premijerligaški. Nadam se da ćemo imati igrače koji će igrati na tom nivou".

Kosta Nedeljković je u Aston Vili, došao je i Milenković u Premijer ligu.

"Drago mi je da ćemo ponovo imati igrača u Premijer ligi, pojavio se Kosta Nedeljković. Imamo Milenkovića, Lukića i Petrović u Čelzija. Sada i Nedeljkovića, izuzetno ga cenim, verujem da će se brže adaptirati na Aston Vilu nego što mi mislimo. Kostu baš dobro poznajem, jako talentovano dete. Ima neverovatne fizičke predispozicije, ima i veliku strast za uspehom, može da bude igrač koji će ostaviti dobar utisak u Premijer ligi".

Vratio se potom Matić i na utakmicu, sumirajući utiske sa velikog derija za prvi trofej u sezoni. 

"Svaka utakmica je bitna, baš kao i trofej. Gvardiola je energično vodio utakmicu videlo se da mu je stalo do trofeja. U fudbalu kad prizivaš neke stvari one se i dese. Što se tiče Junajteda, mislim da će biti bolji nego minule sezone", zaključiio je Matić.