Premijer liga

Emeri o Nedeljkoviću: Vrlo je posvećen i ima želju da napreduje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 15:27
Kosta Nedeljković se polako uklapa u tim Aston Vile Profimedia
Kosta Nedeljković se polako uklapa u tim Aston Vile

Trener Aston Vile, Unai Emeri, govorio je o srpskom fudbaleru Kosti Nedeljkoviću, koji je od ovog leta novi član engkeskog kluba.

Nedeljković je u januaru prodat Vili za 7.600.000 miliona evra, ali je ostao na pozajmicu u Zvezdi do kraja prethodne sezone. Ipak, nije se puno naigrao jer je veći deo prolećnog dela Mozzart Bet Superlige Srbije proveo sanirajući povredu.

Emeri smatra da je Nedeljkoviću potrebno vreme kako bi se navikao na sistem rada, ali da je zadovoljan njegovim zalaganjem.

"Uklapa se polako, ide mu jako dobro. Ipak, potrebno mu je vreme za naš stil igre. Naravno, to je igrač koji ima tek 18 godina, jako je mlad. Sa druge strane, veoma sam zadovoljan kakva je osoba i profesionalac. Vrlo je posvećen i ima želju da napreduje, to je jedini način. Potrebno mu je vreme, ali za sada sam zadovoljan njegovim radom".

Srpski bek je jedan od najoljih mladih igrača na svojoj poziciji u Evropi, ali nijedna tranzicija nije laka. Nedeljković će morati da se navikne na mnogo bržu igru i konstantno nadmetanje sa najboljim krilima engelskog fudbala.