Premijer liga

Feliks ne želi nazad u Benfiku: Portugalac sve bliži Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 15:25
Zadnji put je Feliks u Premijeršipu igrao za Čelsi. Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Zadnji put je Feliks u Premijeršipu igrao za Čelsi.

Fudbaler Atletika iz Madrida i portugalski reprezentativac Žoao Feliks ne želi da se vrati u Benfiku, pošto planira da zaigra za neki klub iz Premijer lige, prenosi britanski Sandej tajms.

Feliks (24) je u Atletiko stigao 2019. godine iz Benfike. On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Barseloni, a za katalonski klub je postigao 10 golova na 44 meča.

Pojedini mediji su objavili da bi Feliks mogao da se vrati u Benfiku, ali je portugalski fudbaler navodno izrazio želju da nastavi karijeru u Premijer ligi.

 

 

Ovakva odluka Žoaa Feliksa pomalo iznenađuje sa fudbalske strane, s obzirom da je  prolećni deo sezone 2022/23 proveo u Čelsiju i nije se najbolje snašao. Međutim, jasno je da najbolje finansijske uslove može dobiti povratkom u najbolje državno prvenstvo sveta. 

Najveće interesovanje za fudbalera Atletika pokazala je Aston Vila. Feliks se početkom nedelje priključio treninzima Atletika, a postigao je jedan gol za svoj tim na sinoćnjem prijateljskom meču protiv Hetafea (3:1).

Žoao Feliks je za reprezentaciju Portugala debitovao 2019. godine, a od tada je nastupio na 44 utakmice i postigao osam golova.