Premijer liga

Kosta Nedeljković: Idol mi je Kristijano Ronaldo, a poredim se sa Teom Ernandezom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 20:25
Kosta Nedeljković otrkio ko mu je idol Profimedia
Kosta Nedeljković otrkio ko mu je idol

Novi fudbaler Aston Vile, Kosta Nedeljković, govorio je za klupski sajt o pripremama engleskog kluba, ali i o odnosu sa trenerom Unajem Emerijem, a rekapitulirao je i period proveden u Crvenoj zvezdi.

Nedeljković je u januaru prodat Vili za 7.600.000 miliona evra, ali je ostao na pozajmicu u Zvezdi do kraja prethodne sezone.

Ipak, nije se puno naigrao jer je veći deo prolećnog dela Mozzart Bet Superlige Srbije proveo sanirajući povredu.

Za sajt Aston Vile Nedeljković je objasnio kako je tekao proces njegovog prelaska u redove premijerligaša.

"Bilo je to dva dana pre nego što sam otišao na zimske pripreme sa Crvenom zvezdom na Kipar. Treninge smo imali svaki dan osim subote i nedelje, koji su bili slobodni dani. U nedelju ujutru me je nazvao moj agent i dogovorio sastanak sa mnom, ocem i bratom. Aston Vila je jedan od najboljih klubova u Premijer ligi i na svetu i gledao sam ih mnogo godina od kad sam bio dete. Moja porodica je bila veoma ponosna na mene i klub mi je ukazao poverenje, tako da moram da dam 100 odsto da sve prođe na najbolji mogući način".

O odnosu sa Unajem Emerijem:

"Imamo plan i veoma mi je važno da radim sa ovim šefom. Unaj je jedan od najboljih trenera na svetu. Imam 18 godina i u mojim godinama trenirati i igrati utakmice za njega je veoma dobro – to je san."

 

 

Nedeljković je za samo šest meseci u Crvenoj zvezdi uspeo da oduševi sve i da se otisne u Premijer ligu.

"Pre dve godine sam igrao za drugi tim Crvene zvezde u Prvoj ligi, a onda sam prešao u prvi tim pre godinu dana u julu. Igrao sam šest meseci, a onda potpisao ugovor sa Aston Vilom, tako da mi je bilo veoma brzo. Igrao sam veoma dobro u Srbiji; imali smo veoma dobar tim. Stekao sam iskustvo u Ligi šampiona, igrao sam četiri utakmice - dve kao starter, dve kao rezerva. Bilo je to dragoceno iskustvo sa 18 godina. Sada moram da dam 100 odsto da bih igrao ovde u Premijer ligi."

Otkrio je talentovani bek i ko mu je fudbalski idol.

"Moj idol je Kristijano Ronaldo zbog njegovog mentaliteta. Trudim se da imam mentalitet kao on, sa načinom na koji treniram svaki dan i sa verom u sebe. Nisam najbolji, ali dajem 100% i trudiću se da jednog dana budem najbolji. U Premijer ligi, Kajl Voker je ofanzivni desni bek, veoma jak i veoma brz. Ja sam vrlo ofanzivan igrač, pa se poredim sa Teom Ernandesom".

Inače, Nedeljković je treći Srbin koji će braniti boje ASton Vile posle Saše Ćurčića i Save Miloševića.

"Poznajem Savu Miloševića i da je igrao za Aston Vilu. Znam da je bio popularan među navijačima, pa ću se potruditi da i mene zavole navijači", rekao je Nedeljković.