Premijer liga

Opšti egzodus u Mančesteru: Junajted pravi totalnu rasprodaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 18:03
Junajted ćemo gledati ponovo u novom ruhu od naredne sezone Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Junajted ćemo gledati ponovo u novom ruhu od naredne sezone

S obzirom da je budućnost Erika Ten Haga konačno poznata, te da se sada zna da će holandski stručnjak predvoditi "crvene đavole" u narednoj sezoni, počelo je sastavljanjem ekipe koja će biti konkurentna u Premijer ligi. 

Stoga se šuška da nam se sprema velika rasprodaja u Mančester junajtedu, te da ćemo svedočiti odlascima mnogih fudbalera koji su podbacili za standarde kluba sa "Old Traforda". 

Slobodni da biraju novu sredinu će ovog leta biti Aron Van Bisaka, Viktor Lindelof, Hari Megvajer, Kristijan Eriksen, Skot Mektominej, Džejdon Sančo i Antoni.

U pitanju je prilično zanimljiva lista. Recimo, Antonijev odlazak je nešto što nikoga ne bi iznenadilo, s obzirom da se radi o kapitalnom pojačanju vrednom 90 miliona funti, a da sem glamurorizovanih driblinga, praktično ništa nismo videli od nekadašnjeg krilnog napadača Ajaksa

 

 

Malo je drugačija situacija sa Sančom. Iako je imao solidnu pozajmicu u Borusiji iz Dortmunda, i čak uspeo da popravi prethodno raščerečene odnose sa Ten Hagom, ispostavilo se da za Engleza svakako nema mesta na "teatru snova", tako da će i on moći da potraži novi angažman. Već se govori o potencijalnom povratku na "Vestfalen".

Zanimljivo je da se među imenima nalazi i Hari Megvajer. Iako je često bivao okarakterisan kao najveći promašaj u Mančesteru, prethodne sezone je konačno našao pravog sebe i praktično do kraja je bio stub odbrane Junajteda. Ipak, povreda mu je onemogućila nastup na EURO 2024, a izgleda da će posle propuštanja šampionata, morati i da pronađe novo zaposlenje. 

Što se ostalih tiče, prilično je očekivano, osim možda za Kristijana Eriksena, koji je imao svoje svetle momente, ali se već nalazi u ozbiljnim godinama za fudbalera, a uzevši u obzir probleme sa srcem, moguće je da će mu ležati sredina mirnija od Junajteda.