Premijer liga

Emeri vaga: Ako proda Diabija dovodi u Aston Vilu Žoao Feliksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 19:43
Žoao Feliks se nalazi pred selidbom u Premijer ligu Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Žoao Feliks se nalazi pred selidbom u Premijer ligu

Ne voli menadžer Aston Vile Unai Emerei velike promene tokom svakog prelaznog roka, ali moraće ponovo da prepakuje napadačku liniju jer je Al Itihad ponudio 60 miliona evra za napadača Musu Diabija što je prihvaćeno iz kluba. Lekarski pregledi su već zakazani za kraj ove nedelje. 

Napadač koji je otkuupljen iz Bajera prošlog leta za 55 miliona evra postigao je 10 golova uz devet asistencija na 54 utakmice, ali na Vila Parku smatraju da im je potreban možda napadač ekstra klase za UEFA Ligu šampiona.

Zato je Unai Emeri odmah stupio u kontakt sa Žoao Feliksom koji mora da se vrati u Atletiko Madrid po isteku pozajmice u Barseloni. Katalonci nikako da postignu dogovor sa "jorgandžijama" oko otkupa, mada su izgleda i odustali od toga s obzirom da im je fokus na dovođenju Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbao a za to će im biti potrebno mnogo novca.

 

 

Cena za Aston Vilu i Barselonu nije ista, sigurno će klub iz prestonice Španije gledati da izvuče što više od uloženih 120 miliona evra iz 2019. godine. Međutim, Feliksu su poslednje dve sezone drastično oborile cenu, pa engleski mediji ističu da se Aston Vila nada da bi posao mogla da okonča za 30 do 40 miliona evra.

Feliks je u pretporošloj sezoni osetio Premijer ligu igrajući šest meseci za Čelsi. Iako je to bio najhaotičniji period kluba u poslednjih 20 godina, Portugalac je na 20 mečeva postigao četiri gola, dobro se nosio sa fizički napornom ligom.