Premijer liga

Kevin de Brujne dogovorio uslove sa Al Itihadom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 14:27
Kevin de Brujne, kapiten reprezentacije Belgije Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File
Kevin de Brujne, kapiten reprezentacije Belgije

Kevin de Brujne po svemu sudeći napušta Mančester siti. Odavno se već priča da će Belgijanac put Arabije, gde su već mnogi prekaljeni asovi evropskog i svetskog fudbala. Čini se da će sledeća destinacija, kapitena reprezentacije Belgije biti Al Itihad.

Mediji na Ostvrvu navode da su u toku razgovori između kluba iz Saudijske Arabije i Sitija u vezi obeštećenja, a ako sve bude po planu, De Brujne će napustiti Premijer ligu godinu dana pre isteka ugovora.

 

 

Ono što je dogovoreno, jesu lični uslovi koje bi De Brujne imao u Arabiji. Poznato je da on u Mančester sitiju zarađuje oko 21.000.000 evra po sezoni, a sigurno će u novom klubu dobijati i više.

"Ako postoji dobra ponuda i kažete Pepu da želite otići, onda je to moguće. To je možda drugačije u drugim klubovima. Ali nikada nisam dao do znanja da želim da odem. Imam više nego dovoljno novca. Ali ako dođe apsurdna svota onda moram misliti i na moju porodicu, moju rodbinu, moje unuke, moje praunuke i moje prijatelje",  rekao je De Brujne.

Al Itihad za trenera ima Lorana Blana, a u timu su Karim Benzema, Ngolo Kante, Fabinjo i Diogo Žota.

U novoj sezoni pomenuti klub želi iskorak, pošto je prethodnu završio na petom mestu sa čak 42 boda manje od Al Hilala Aleksandra Mitrovića i Sergej Milinković-Savića.