Premijer liga

Erik Ten Hag, otvorio "dušu" pred start nove sezone u Premijer ligi": Daleko smo od osvajanja titule i Lige šampiona!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 19:50
Erik Ten Hag, trener Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Erik Ten Hag, trener Mančester junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda pripremaju se za novu sezonu u Škotskoj, gde će u Edinburgu odigrati prijateljsku utakmicu sa Rendžersom.

Posle toga sledi im druga faza pripeema, ali u Americi, gde će igrati Arsenalom, Betisom i Liverpulom. 

Do početka nove sezone u Premijer ligi ima dovoljno vremena da Ten Hag sklopi sve "kockice", a Mančester junajted, prvi meč igra 10. avgusta na Vembliju protiv gladskog rivala u Superkupu Engleske.

"Želimo da se ovaj klub vrati tamo gde je bio pre više od decenije, da osvaja Premijer ligu i da može i do Lige šampiona, ali misli da smo i dalje daleko od toga. Napravili smo određene korake, inače ne bismo osvojili dva trofeja, ipak još smo daleko od pobedničkog mentaliteta koji je nekada preovladavao ovde u svakom pogledu. Naši standardi, norme i vrednosti moraju ponovo da se podignu", istakao je Ten Hag.

 

 

Minula sezona bila je još jedna u nizu loših, ali imao je menadžer Junajteda, opravdanje. Govorio je o povredama, ali i problema u odnosu sa pojedinim igračima koji su kvalitetom mogli značajno da doprinesu. Među takvima je bio Džejdon Sančo, koji je optužio trenera da laže povodom njegovog odsustva iz tima za utakmicu sa Arsenalom prošlog septembra. 

 

 

"Imali smo lep razgovor. Svako može da napravi grešku, ali ako igrač dobro reaguje nakon toga, onda je potrebno podvući crtu i nastaviti dalje. Klubu su potrebni dobri igrači, a Džejdon Sančo je fenomenalan. Nadam se da će se dobro uklopiti i da će nam pomoći da ostvarujemo uspehe", istakao je Ten Hag.

Na Old Traford ovog leta već su došli štoper Leni Joro iz Lila, napadač Džošua Zirkze iz Bolonje, a čeka se Matijas De Liht iz Bajerna.