Premijer liga

Petrović i Sančez dobijaju konkurenciju: Čelsi dovodi golmana iz Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 17:21
Andrej Lunin bi uskoro mogao da postane novi igrač Čelsija Guliver/AP Photo/Jon Super
Andrej Lunin bi uskoro mogao da postane novi igrač Čelsija

Čelsi već ima dva kvalitetna golmana na raspolaganju, ali je jasno da će jedan od dvojice otići ili na pozajmicu ili za stalno. Razlog za to bi mogao biti Andrej Lunin. Ukrajinski golman je meta "plavaca" u letnjem prelaznom roku.

Golman Real Madrida je na izlaznim vratima "Santijago Bernabeua" nakon povratka Tiba Kurtoe iz povrede. Jasno je da Belgijanac ima prednos u odnosu na njega, iako je u prethodnoj sezoni Lunin odradio više nego korektan posao kao prvi golman.

Dolazak Lunina na "Stamford Bridž" bi stvorio gužvu na pozicji čuvara mreže. Čelsi je prethodno leta doveo Roberta Sančeza iz Brajtona, dok je nakon njega stigao i Đorđe Petrović iz Nju Ingland Revolušna.

 

 

Sančez je bio prvi golman, ali je nakon povrede njegovo mesto zauzeo Đorđe Petrović. Nekadašnji igrač Čukaričkog je imao izuzetno dobru debitantsku sezonu u Premijer ligi što govori i činjenica da je Maurisio Poketino ostavio Srbina na golu i nakon što se Sančez oporavio.

Ipak, Poketina više nema i novi trener je Enco Marseka. Verovatno je Lunin želja italijanskog stručnjaka, što znači da postoji mogućnost da Petrović ostane bez mesta u startnoj postavi kluba iz Premijer lige. Teško da će Čelsi zadržati svu trojicu, te verovatno postoji mogućnost da Petrović ili Sančez odu na pozajmicu u slučaju da Lunin postane prvi čuvar mreže "plavaca".