Premijer liga

Holandizacija Junajteda: Ten Hag dovodi De Lihta i Zirkzea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 14:37
Zirkze je bio na korak do Milana a onda se umešao Ten Hag Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Zirkze je bio na korak do Milana a onda se umešao Ten Hag

Nastvalja se "holandizacija Mančester junajteda" prenose mediji na Ostrvu jer bi na "Teatar snova" snova uskoro trebalo da stignu trojica "lala". Prvo pomoćni trener Rud Van Nistelroj, koga je trener Erik Ten Hag izabrao za novog pomoćnika, a posle UEFA EURO i dvojica reprezentativaca Holandije Matijas De Liht i Džošua Zirkze.

Sa De Lihtom je Junajted napravio i pre UEFA EURO dogovor oko plate, ali se samo čeka da Bajern dovede zamenu i klubovi utanače visinu obeštećenja.

 

 

Kada je Zirkze u pitanju, bilo je gotovo izvesno da će u Milan. Roso-neri su imali principijelan dogovor sa igračem, pregovarali su sa Bolonjom, ali se onda umešao Ten Hag. Kako prenose mediji, Zirkze bi pre na "Old Traford", njegovi menadžeri su dogovorili uslove i sada Junajted pregovara sa Bolonjom visinu obeštećenja. 

 

 

Ako se ne dogovore, engleski klub će platiti 40 miliona evra, koliko iznosi klauzula za raskid ugovora. Zirkze je naknadno uvršen na spisak igrača Holandije za UEFA EURO posle povrede napadača Ajaksa Brobija. Sinoć je igrao u završnici meča sa Turskom zamenivši Memfisa Depaja.

 

 

Ten Hag u ekipi Junajteda ima dvojicu Holanđana, levog beka Tajrela Malasiju i veznog igrača Donija van de Beka. Da li će njih dvojica i ostati na "Teatru snova" teško je reći. Van de Bek ima ponudu Đirone i vrlo je moguće da napusti Premijer ligu.