Premijer liga

Gvardiola je izabrao: Teo Ernandez "mora" da bude levi bek Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 13:50
Teo Ernandez u duelu sa Timotijem Kastanjom iz Belgije Tanjug/(AP Photo/Frank Augstein)
Teo Ernandez u duelu sa Timotijem Kastanjom iz Belgije

Pep Gvardiola je i tokom minule sezone u nekoliko navrata nagovestio kupovinu novog levog beka, a izbor je pao na Tea Ernandeza. Mančester siti i Milan su blizu dogovora za transfer francuskog reprezentativca na "Etihad", a transfer će iznositi blizu 60 miliona evra (51 milion funti).

Kako prenose svetski mediji, posao bi trebalo da se utanači narednih dana, a posao da se odradi po završetku učešća Francuske na UEFA EURO. Tražio je Pep beka "vingera" sličnog Kajlu Vokeru i logičan je bio izbor 26-godišnjeg Francuza koji ima slične fizičke mogućnosti kao engleski reprezentativac.

Bivši igrač Atletiko Madrida, Real Madrida, a od 2019. godine Milana pokazuje visok nivo igre u kontinuitetu. Dres Milana nosio je 213 puta, uz 29 golova i 39 asistencija, što ga čini jednim od najproduktivnijih spoljnih igrača po levoj strani.

 

 

Gvardiola je minule sezone često koristio štopera Joška Gvardiola na toj poziciji, bač kao i Natanijela Akea. S obzirom da Žoao Kanselo nije u najboljim relacijama sa španskim trenerom, kao i da je na listi za prodaju, Teo Ernandez bi dolaskom na "Etihad" omogućio Sitiju ne samo kvalitet po toj levoj strani u defanzivi, već bi uz Vokera postao i jedan od najvažnijih fudbalera u završnoj fazi napada.

Za selekciju Francuske koju očekuje četvrtfinalni duel sa Portugalijom u petak (21.00, TV Arena 1 Premium), levi bek je odigrao 32 meča uz dva pogotka.