Premijer liga

Premijer liga na Areni: Čelsi bez Potera protiv vrlo ranjivog Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 13:30
Premijer liga na Areni: Čelsi bez Potera protiv vrlo ranjivog Liverpula Tanjug/AP Photo

Čelsi i Liverpul sastaju se večeras na "Stamford Bridžu" od 21.00 (TV Arena 2 Premium) u okviru osmog kola engleske Premijer lige.

Domaći su usled manjka konstantnosti u rezultatima i slabe igre tima ostali bez šefa stručnog štaba Grejema Potera, te će ih u meču protiv "redsa" voditi Bruno Saltor, koji je do sada obavljao funkciju asistenta:

"Mi reprezentujemo Čelsi što znači da je pobeda uvek imperativ. Moramo da se pripremimo za meč protiv Liverpula koji iza sebe nema dobru sezonu, ali ima izvanredne igrače. Očekujem težak, intenzivan meč i nadam se dobrom rezultatu", istakao je Saltor.

On na ovom meču neće moći da računa na povređene Armanda Broju, Tijaga Silvu, Cezara Aspilikuetu, Eduara Mendija i Pjera-Emerika Obamejanga, dok su pod upitnikom Vesli Fofana i Rahim Sterling.

Sa druge strane, Liverpul takođe ima rezultatsku krizu, s obzirom na to da su zabeležili tri vezana poraza, a poslednja pobeda bila im je ona istorijska protiv Mančester junajteda (7:0) na početku marta.

 

 

Međutim, Liverpul je jedan od retkih klubova koji veruje u svog trenera:

"Svestan sam činjenice da ovde sedim kao menadžer Liverpula samo zbog onog što smo uradili u prošlosti, a ne ove sezone. Ja se ne plašim otkaza. Ali nema potrebe da se plašim, nisam mural na zidu, ja sam tu da doprinesem. Svi to shvatamo kao deo posla", rekao je Jirgen Klop.

On na raspolaganju neće imati povređene Tijaga Alkantaru, Kalvina Remzija, Stefana Bajčetića i Nabija Kejtu, dok je pod upitnikom nastup Luisa Dijaza.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Čelsi je slavio pet puta, Liverpul osam, dok je u sedam navrata bilo nerešeno.

Podsetimo, utakmice Premijer lige možete pratiti i u multiprenosu na TV Arena 1 Premium.

Premijer liga, zaostali mečevi sedmog i osmog kola:

Utorak

Bornmut - Brajton 20.45 (TV Arena sport 1)
Lids - Notingem Fores 20.45 (TV Arena sport 4)
Lester - Aston Vila 20.45 (TV Arena sport 7)
Čelsi - Liverpul 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Sreda

Vest Hem - Njukasl 21.00 (TV Arena 3 Premium)