Premijer liga

Alvarez nezadovoljan u Sitiju? Ređaju se "udvarači" za argentinskog napadača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 20:42
Fudbaler Mančester sitija, Hulijan Alvarez, mogao bi se uskoro okušati u drugom klubu. Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Fudbaler Mančester sitija, Hulijan Alvarez, mogao bi se uskoro okušati u drugom klubu.

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su titulu osvajača Premijer lige  čevrti put zaredom, Erling Haland još jednom je pokazao da je jedan od najboljih napadača sveta u ovom trenutku. Naravno da se njegova dobra forma odražava pozitivno po "građane", ali takođe bi mogla da im oduzme možda i najvećeg talenta u timu trenutno.

Argentinska zvezda Hulijan Alvarez, sve vreme se nalazi u senci norveškog špica, a britanski mediji prenose da je prilično nezadovoljan tretmanom koji dobija u redovima Pepa Gvardiloe. Stoga bi vrlo lako mogao da postane najveća zvezda ovog prelaznog roka. 

Navodno, za njegove usluge su zainteresovani Atletiko Madrid, Čelsi i Mančester junajted. Gledajući svaku ponuđenih opcija, nijedna na prvi pogled ne deluje realno.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Erling Haland i Hulijan Alvarez

Prvo je "Marka" objavila da bi Madriđani mogli uzeti Argentinca, ali sudeći po navodima "ESPN", da PSŽ nudi 80 miliona za njegove usluge, teško da bi klub Dijega Simeonea mogao to da priušti sebi.

Što se druga dva engleska kluba tiče, deluje da se u ovom prelaznom roku nalaze u priči za svako iole zvučnije ime, koje se pojavi na tržištu. Vudećemo da li je u pitanju samo novinarska spekulacija, ili pravo interesovanje, ali ukoliko je informacija o nezadovoljstvu Alvareza tačna, možemo očekivati veliku "bombu" u prelaznom roku. 

U minuloj sezoni 24-godišnjak iz Kordobe je sakupio 54 nastupa u svim takmičenjima, ukupno je na terenu proveo 3.479 minuta (38,6 po utakmici) tokom kojih je dao 19 golova i asistirao za 13. S obzirom na to da je stigao kao zvezda argentinskog fudbala, plaćen oko 22.000.000 evra i da je u međuvremenu postao svetski šampion, očigledno da Alvarez smatra da zaslužuje veće poverenje trenera.