Premijer liga

VAR tehnologija ostaje u Premijer ligi: Niko nije podržao predlog Vulverhemptona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 15:29
VAR tehonologija ostaje u Premijer ligi Profimedia
VAR tehonologija ostaje u Premijer ligi

Demokratski čin u Premijer ligi oko ostanka ili ukidanja VAR tejhnologije je završen očekivano. Od 20 klubova najbolje lige na svetu 19 je glasalo da VAR tehnologija ostaje, a jedino je bio protiv Vulverhempton.

"Kao deo temeljnih diskusija na našoj godišnjoj skupštini, dogovoreno je da "PGMOL, Premijer liga i klubovi imaju važnu ulogu u poboljšanju VAR sistema, njegove primene i reputacije. Kao deo tekućeg rada na poboljšanju VAR-a, imamo i šest ključnih oblasti", istakli su iz Premijer lige.

 

 

Tih šest tačaka poboljšanja su: održavanje visokog praga za VAR intervenciju, smanjenje kašnjenja u igri a to će se dogoditi uvođenjem poluautkmatskog ofsajda (SAOT), bolje informisanje navijača oko donošenja odluke, najavu sudije posle promene odluke, implementacija VAR obuke, transparenntnost i komunikacija sa VAR-om, kamapanja za navijače i edukacija oko VAR sistema.

Poluautomatska ofsajd tehnologija biće uvedena na jesen ove godine, nije tačno rečeno da li će postojati od prvog kola Premijer lige ili će se implementirati tokom prvog dela sezone 2024/25.