Premijer liga

Loše vesti za Petrovića u Čelsiju: Mareska vraća Sančeza na gol?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 20:43
Đorđe Petrović, golman londonskih "plavaca", mogao bi izgubiti svoje mesto među stativama Guliver/AP Photo/Dave Shopland
Đorđe Petrović, golman londonskih "plavaca", mogao bi izgubiti svoje mesto među stativama

Od kada je došlo do neočekivane promene na klupi Čelsija, skoro da se ništa ne zna o pravcu u kome će se kretati londonski klub. Enco Mareska je preuzeo mesto šefa stručnog štaba od Maurisija Poketina, a izgleda da se ova rotacija na mestu stratega neće pozitivno odraziti po srpskog golmana, Đorđa Petrovića. 

Naime, kako prenosi renomirani Fabricio Romano, novopromovisani italijanski trener, uverio je Roberta Sančeza, ove sezone drugog golmana Čelsija, da ga i te kako ima u planovima, te da mu sleduje značajno veća uloga naredne sezone. 

 

 

Podsećamo, Španac je takmičarsku godinu započeo kao prvi čuvar mreže, ali ga je ubrzo zamenio Petrović, i praktično do kraja sezone postojano stajao između stativa ekipe sa "Stamford Bridža". Mora se priznati da je ovoj promeni takođe kumovala i povreda Sančeza, ali takođe je neophodno naglasiti da nekadašnji golman Čukaričkog uopšte nije izneverio očekivanja bivšeg trenera. 

Đorđe Petrović je došao u Čelsi iz ekipe Nju Englanda, iz MLS lige. Branio je na 23 utakmice u Premijer ligi i primio 38 golova, što više govori o nesigurnoj odbrani "plavaca" ove sezone, nego o kvaitetima momka poreklom iz Požarevca. Što se Sančeza tiče, on je u prvom rangu engleskog fudbala nastupio 16 puta pod Poketinovom komandom, i primio je 25 golova. Odnos mečeva bez primljenog pogotka je 5:3 u korist našeg čuvara mreže.